Miro is een webbased whiteboard welke ingezet wordt als tool voor samenwerken. Deze tool kan worden ingezet in de klas, maar is ook op afstand doeltreffend inzetbaar. Ideaal voor teams om samen te brainstormen.
Miro
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Leerlingen
Doelsector: PO, VO, MBO, HBO
Omvang: Global Enterprice
Opgericht in: 2011
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Talen: Engels

Miro

Miro is een webbased whiteboard welke ingezet wordt als tool voor samenwerken. Deze tool kan worden ingezet in de klas, maar is ook op afstand doeltreffend inzetbaar. Ideaal voor teams om samen te brainstormen, notities te maken of om overzicht te krijgen over je projecten. Miro werkt snel waardoor je met zijn allen tegelijkertijd kan werken.  

Van alle webbased whiteboards kun je met Miro de meeste kanten op. Denk aan functies als het uploaden en delen van tekstbestanden, tekeningen, relevante websites, video’s en PDF-documenten. Ook kun je door middel van videochat met elkaar communiceren en word je automatisch op de hoogte gehouden van alle updates en veranderingen binnen het werkblad. 

Miro vervangt eigenlijk voor een groot deel het ouderwetse post-its plakken en mindmappen. Waarbij jij jouw ideeën naar aanleiding van een vraagstuk op een post-it schrijft en op een groter bord plakt. Zo kan iedereen jouw inbreng zien waardoor zij weer op nieuwe ideeën komen. 

Door de veelzijdigheid is Miro wel enigszins complex. Daarom is deze tool het meest geschikt voor de hogere klassen en voor docenten onderling.

Ben jij klaar om je volgende brainstormsessie naar een next level te brengen? Met deze gratis webbased app is samenwerken op afstand nog nooit zo effectief geweest.

Tags: onderwijs op afstand, samenwerking, tool, Web Whiteboard

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.