Tags: , ,

Socrative

Socrative is een gratis online tool om toetsen en quizzen af te nemen. Via de website of de app maak je heel eenvoudig je eigen quizzen aan. Via het docentenportaal kun je de voortgang van iedere leerling live volgen.

Wil jij jouw klas ook eens op een speelse en uitdagende manier toetsen? Wellicht is Socrative wat je zoekt!

Socrative

Socrative is een gratis app waarmee je toetsen kunt afnemen. Dit kan op verschillende manieren: via uitgebreide quizzen, snelle vragen of via een geïntegreerde game: Space Race. 

Net als bij Kahoot! heb je met Socrative de mogelijkheid om diverse vragen te stellen. Zo zijn er waar/niet waar, multiple choice en open vragen. Het voordeel van Socrative is dat je deze vragen in één quiz kunt combineren. Daarnaast is het mogelijk om de voortgang van jouw leerlingen live te volgen. Dit kan via het docentenportaal in de app. Hierdoor zie je precies welke leerlingen extra hulp nodig hebben. 

Naast de reguliere quizzen kun je met Socrative ook een Space Race met je klas spelen.  Tijdens deze Space Race nemen leerlingen het individueel of in teams tegen elkaar op. Door goede antwoorden te geven beweegt een team zich richting de finish. Het team dat als eerste de finish heeft gehaald is uiteindelijk de winnaar.

Socrative is gratis te gebruiken. Als docent dien je hiervoor alleen wel een account aan te maken. Registreren kan via de site en via de app. Een gratis account heeft echter wel enkele beperkingen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om met meer dan 50 leerlingen tegelijkertijd een quiz te spelen. 

Heb jij Socrative al eens ingezet voor het afnemen van toetsen?

Tags: , ,

Ook interessant

Community leden

Leden onderwijscommunity

Onze social kanalen

LinkedIn

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu