Tags: flip the classroom, geïndividualiseerd leren, interactief, tutorials

Edpuzzle: maak een willekeurige video tot lesstof

Een gebruiksvriendelijke gratis applicatie om video’s in te zetten voor lesmateriaal. Opknippen, monteren met geluid, invoegen van vragen. Flip the classroom en maak de video les interactief.

Flip the classroom in tijden van Corona

Handige tool om video materiaal toe te voegen aan je lesmethode en deze interactief te maken, d.m.v. in te voegen materiaal. Je kunt bestaand materiaal invoegen met de URL of een zelfgemaakte video aanleveren. Zet je hele klas aan het werk, op afstand

In eigen tempo terugkijken

Vervolgens kun je in dit materiaal knippen, het van vragen of gesproken tekst (of muziek) voorzien. Geschikt bevonden materiaal laat zich gemakkelijk aanleggen in een bibliotheek. Daarnaast is een database beschikbaar van andermans materialen. Eventueel ingevoegde meerkeuze vragen kunnen automatisch worden nagekeken. Ook kan de leerling een eventuele uitleg in zijn eigen tempo terugkijken en tussendoor nog de nodige meegegeven opdrachten uitwerken.

Learner Feedback

De leerlingen loggen zelf in met hun eigen account waardoor goed te volgen wie wat wanneer heeft gezien en ook hoe eventuele vragen beantwoord zijn. De leraar heeft zo een vrij gedetailleerd beeld van ieders inspanning en begrip van de opdracht. Dit overzicht kan de docent weer meenemen in de verdere behandeling van de stof en zijn feedback.

Uitwisseling

Edpuzzle biedt een totaaloverzicht op het zogenaamde Teacher Dashboard; een kalender met de te halen data en doelen voor verschillende klassen. Het programma werkt ook samen met Google Class en kent een docentenplatform waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Aanrader: kijk het youtube kanaal Maandag van Jorick Scheerens voor een goede tutorial in het Nederlands. Op vimeo vindt u zijn hele collectie tutorials. Erg handig voor wie door de omstandigheden in een keer een digitale inhaalslag te maken heeft.

Minder

Puntje van kritiek, volgens een recensent op commonsense.org. De applicatie heeft een eigen database van mogelijke materialen en lessen die al door anderen in elkaar zijn gezet. Veel van hetzelfde onder verschillende noemers. Al met al frustrerend om door te spitten.

Tags: flip the classroom, geïndividualiseerd leren, interactief, tutorials
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Hoe leert een kind leren?

Mark Mieras gaf een lezing over het kinderbrein in ontwikkeling. Hoe leert het het beste? Rianne van der Niet, leerkracht en talentbegeleider schreef een blog over het voordoen van fouten…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.