Tags: coronacrisis, leren, thuiswerken

Geen stress meer in de ochtend om de bus te halen

Geen stress meer in de ochtend om de bus te halen, geen dresscode, lunchen wanneer je wil en je favorite song op maximaal volume. Op het eerste gezicht lijkt thuiswerken ideaal. Totdat je echt in je eentje aan de eettafel zit.

Onderwijscommunity publiceert de komende tijd de ervaringen van mensen uit het onderwijs, medewerkers en leerlingen. Waar lopen we tegen aan? Wat bevalt goed? Wat kunnen we leren van deze crisis?

In deze bijdrage Ivy Vreeswijk. Student HRM op het Roc Nijmegen en stagiair bij Young Capital.

De thuiswerkende student

Geen stress meer in de ochtend om de bus te halen, geen dresscode, lunchen wanneer je wil en je favorite song op maximaal volume. Op het eerste gezicht lijkt thuiswerken ideaal. Totdat je echt in je eentje aan de eettafel zit. Niemand tegen wie je nutteloze verhalen kan vertellen of met wie je sappige roddels kunt delen. Niemand waar je even tegenaan kan zeuren als het werk niet lekker loopt. 

Sinds er ook in Nederland mensen besmet raakten met het coronavirus, raadt het RIVM aan dat er zoveel mogelijk thuis moet worden gewerkt. Voor sommige bedrijven breekt hierdoor echt paniek uit, omdat zij helemaal niet zijn ingesteld om thuis te werken. Gelukkig is dit bij mijn stagebedrijf geen enkel probleem, als je maar beschikt over een laptop, telefoon en goede wifi. 

Working apart together – videobellen

‘s Ochtends om negen uur beginnen we een dagstart via Whatsapp-videobellen en vertellen we aan elkaar wat je taken zijn voor die dag. Je bespreekt nog een paar belangrijke zaken en hangt dan, na ongeveer een half uur bellen, weer op. Je begint met de mail, belt wat kandidaten en schrijft een vacature. Verschillende taken heb je sneller af, omdat er niemand is die je kan afleiden van je werk. Maar eerlijk, dit is ongeveer het enige voordeel wat ik kan bedenken van het thuiswerken. 

Het is allemaal nét niet handig

Hele korte vragen moet je nu via de chat vragen en dan duurt het soms ook nog even voordat je antwoord hebt. Hulp inschakelen omdat je niet weet hoe een site werkt is bijna onmogelijk via videobellen. Kandidaten die bellen naar de ene collega, maar de andere collega nodig hebben en je deze niet kunt doorschakelen dus een notitie moet achterlaten. En dan hebben we het nog niet eens over broertjes en zusjes die (net tijdens een belangrijk telefoontje) om aandacht schreeuwen, omdat zij nu ook thuis zitten. Nu je thuis zit, merk je pas echt hoe fijn het is om op kantoor te werken met een team. 

Structuur in mijn dag

Nu ik dit zo teruglees denk ik wel, wat een negativiteit. Het is natuurlijk ook echt wel zo dat ik heel blij ben dat ik überhaupt nog kan werken. Sommige studenten zijn jaloers dat ik nog een agenda heb, terwijl zij thuis in bed liggen en momenteel helemaal niks meer te doen hebben. Ik besef me heel goed dat dit alles bedoeld is om straks weer met je collega’s in een ruimte te kunnen werken of om met vrienden op het terras te kunnen zitten. We doen dit namelijk maar voor één reden. Hoe meer we ons nu afzonderen van andere mensen, hoe eerder we weer samen kunnen zijn.

 

Tags: coronacrisis, leren, thuiswerken
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE