Tags: beeldmateriaal, blended learning, flipping the classroom, leermaterialen

Gratis online media collectie voor jouw onderwijs

Op Beeld en Geluid op School vind je video- en audiomateriaal voor het po, vo, mbo, hbo & wo. Al het materiaal dat op deze website staat, mag je gratis hergebruiken. Bijvoorbeeld op je digibord, tijdens online lessen of flipping the classroom.

Onuitputtelijke bron educatief materiaal

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft uit hun archief een collectie samengesteld die speciaal is bedoeld voor het onderwijs. Het resultaat is een website die je helpt om video en audio in de klas te gebruiken. Beeld en Geluid is een van de grootste media archieven ter wereld. Je vindt er volledige radio- en televisieprogramma’s, of fragmenten daarvan. Verder kun je door krantenartikelen bladeren, politieke prenten bekijken, complete websites doorspitten, gifjes zoeken en je verwonderen over videogames.

Je vindt er historisch materiaal, uit het begin van de 20e eeuw. Maar ook recent en actueel materiaal. Daarbij kun je denken aan het Journaal, het Jeugdjournaal, actualiteitenprogramma’s, documentaires en kunst- en cultuurprogramma’s. Het materiaal is onder andere uitgezonden door de Publieke Omroepen.

Beeldengeluidopschool.nl

Op de website beeldengeluidopschool.nl staat het volledige educatieve aanbod. Bovendien vind je er een video met uitleg over de collectie en instructies over hoe je het materiaal kunt gebruiken in je lessen.

Sla je slag

Nadat je even hebt gebladerd door de collectie, vind je een documentaire die perfect aansluit bij het onderwijs dat je momenteel geeft. Mag je zomaar een fragment van deze documentaire laten zien in de klas?

Ja, dat mag. Het is materiaal is vrij toegankelijk en zelfs herbruikbaar. Daarvoor verlenen de rechthebbenden toestemming. Je kunt de volledige uitzending gebruiken, of een deel ervan. Dan knip je het fragment eruit dat je wilt laten zien.

Gratis, dat betekent vaak: reclames. Dat is hier niet het geval. Bovendien blijft het materiaal altijd online staan, zodat je volgend jaar dezelfde documentaire kunt laten zien, en geen foutmelding krijgt op het moment dat al je leerlingen er klaar voor zitten.

De site heeft ook nog een instructie video. De link vind je onderaan dit artikel.

Hoe krijg je toegang?

Als je voor de klas staat, dan heb je gratis toegang tot het platform. Scholen in het po, vo en mbo kunnen gebruik maken van Entree Federatie (gratis dienst). Hogescholen en universiteiten kunnen inloggen via SURFconext. Hoe je precies toegang krijgt, lees je op de website van Beeld en Geluid op School.

Ben je op zoek naar een uitzending, maar lukt het je niet om die te vinden? De redactie van Beeld en Geluid helpt je daar ook graag verder mee. Ze zoeken het fragment op en vragen aan de rechthebbende of het gepubliceerd mag worden.

Je kunt bij het platform niet alleen terecht met je vragen, maar ze verzorgen ook volledige trainingen. Online of op locatie bij jou op school. Tevens kun je lid worden van een Beeld en Geluid Facebookgroep. Je krijgt dan wekelijkse tips over nieuwe programma’s en lesvideo’s.

Tot slot

Bekijk de instructievideo: alle ins en outs van de beeld en geluid website in 2 minuten. De instructievideo staat nagenoeg helemaal onderaan bovenstaande Beeld en Geluid link.

Tags: beeldmateriaal, blended learning, flipping the classroom, leermaterialen
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.