Tags: , ,

De juiste zorgverzekering? Aon helpt u op weg

Aon is dé adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen. Collectieve zorgverzekeringen bieden vaak interessante voordelen en specifieke dekkingen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende regelingen voor leden van VOS/ABB of de MBO Raad. Aon splitst het voor u uit.

Profiteer van collectieve voordelen voor het onderwijs

De nieuwe zorgpremies zijn inmiddels bekend. U heeft intussen ook uw nieuwe polis van uw huidige zorgverzekeraar ontvangen. Voor veel mensen is dit het moment om te kijken of uw bestaande zorgpakket nog goed aansluit bij uw persoonlijke situatie. Maar hoe maakt u die keuze? We zetten de belangrijkste verschillen binnen de zorgverzekeringen op een rij, zodat u de zorgverzekering kunt kiezen die bij u past.

De dekking van de verplichte basisverzekering is wettelijk bepaald en voor iedereen gelijk. Toch bestaan er meerdere varianten; de budgetverzekering, de naturaverzekering en de restitutieverzekering. Het verschil zit vaak in de afspraken die verzekeraars met zorgverleners maken, denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid zorgverleners waar u terecht kunt. We lichten ze kort toe:

  • De budgetverzekering: deze basisverzekering biedt vaak minder keuze in het aantal zorgverleners. Hierdoor moet u soms langer reizen voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut of specialistische dokter. U kunt er ook voor kiezen om door een zorgverlener geholpen te worden die niet is aangesloten bij uw zorgverzekering. Maar dit kost u dan wel meer. Het voordeel van deze verzekering is dat u vaak iets minder premie betaalt.
  • De naturaverzekering: dit is de meest gekozen basisverzekering. Bij deze variant maken zorgverzekeraars afspraken met meer zorgverleners dan voor de budgetverzekering. Wanneer u kiest voor zorg bij een zorgverlener die niet aangesloten is, betaalt u een deel van de behandeling zelf. In vergelijking met de budgetvariant zijn deze extra kosten vaak wel lager.
  • De restitutieverzekering: dit is de basisverzekering met de meest uitgebreide dekking. De maandlasten zijn vaak wat hoger, maar u heeft wel de keuze uit alle zorgaanbieders. Dit is een verzekering die mensen vaak afsluiten als ze naar een specifieke zorgverlener willen gaan die niet is aangesloten onder de naturaverzekering.

Tot slot zijn er nog basisverzekeringen die meerdere varianten combineren. Meestal gaat dit om een restitutieverzekering met enkele voorwaarden en zorgaanbieders uit de naturaverzekering.

Hoe kies ik de juiste aanvullende zorgverzekering?

85% van de Nederlanders is aanvullend verzekerd. Met een aanvullende verzekering krijgt u meer zorg dan wettelijk verplicht. Hier betaalt u dan ook extra voor. Het is goed om te weten waarvoor u betaalt en of u deze zorg wel gebruikt. Zo betaalt u niet voor zorg die u niet nodig heeft. Een handige vraag om hierbij te stellen is: “Welke zorg heb ik het afgelopen jaar gehad en wat denk ik dit jaar opnieuw nodig te hebben?” Heeft u bijvoorbeeld regelmatig sportblessures? Dan is het misschien verstandig om een aanvullend pakket met hierin fysiotherapie en oefentherapie af te sluiten. Heeft u vaak gaatjes of hebben uw kinderen binnenkort een beugel nodig? Dan is een zorgverzekering met dekking voor de tandarts (met of zonder orthodontie) handig. Let wel op dat de kosten die u betaalt voor de extra dekking opwegen tegen de te verwachten zorgkosten. Als u bijvoorbeeld alleen voor twee controles per jaar naar de tandarts gaat, is een tandartsverzekering meestal minder voordelig.

Hoe kies ik het eigen risico dat bij mij past?

Het minimale eigen risico staat ook dit jaar op €385 per jaar. Het maximale eigen risico is €885 per jaar. Door uw eigen risico vrijwillig te verhogen, krijgt u korting op de zorgpremie die u maandelijks betaalt. Wij raden een verhoogd eigen risico alleen aan als u verwacht komend jaar weinig tot geen zorg nodig te hebben én als u uw eigen risico zonder problemen kunt betalen wanneer u zorgkosten maakt.

Uw nieuwe zorgverzekering

U heeft tot uiterlijk 31 januari 2022 de tijd om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar of nieuw pakket. Wel moet u uw huidige zorgverzekering uiterlijk 31 december 2021 opzeggen. Collectieve zorgverzekeringen bieden vaak interessante voordelen en specifieke dekkingen die passen bij uw beroep of branche. Maar ze zijn niet opgenomen in de veelgebruikte vergelijkingssites. Er zijn bijvoorbeeld collectieve zorgverzekeringen voor leden van VOS/ABB en voor leden van de MBO Raad. Via de website van Aon ontdekt u of ook uw organisatie collectieve voordelen kan ontvangen.

Over Aon

Aon is de toonaangevende adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen. Ons gespecialiseerde team helpt u graag met praktisch advies voor uw onderwijsinstelling. Wij brengen uw risico’s in kaart en helpen u met advies op het gebied van risicomanagement, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, crisis- en calamiteitenmanagement en passende verzekeringsoplossingen voor u en uw organisatie.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Subsidie scholing Schurende Gesprekken

Om aankomende en zittende leerkrachten en docenten in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar onderwijs te ondersteunen bij moeilijke, schurende klassengesprekken, is er vanuit OCW subsidie beschikbaar…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Onderwijs Innovatie Festival Banner Homepage (5)

Onderwijs Innovatie Festival 2024

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen