Tags: aanvullende bekostiging, NPO, subsidieregeling

NPO-subsidie rekenhulp: hoeveel geld ontvangt jouw school?

Een Excel-bestand maakt de aanvullende bekostiging zichtbaar die vanuit het NPO beschikbaar is om de corona-achterstanden weg te werken. Ook zien scholen met veel leerlingen die een risico hebben op onderwijsachterstanden daar het juiste bedrag.

Informatietool: aanvullende bekostiging uit het NP Onderwijs per po-/vo-school. Overzicht, doorzoekbaar op BRIN-nummer, met voor alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs in Europees Nederland het bedrag dat zij krijgen uit het Nationaal Programma Onderwijs als aanvullende bekostiging voor inzet van gekozen interventies in schooljaar 2021-2022.

Bedragen per leerling per sector

In een brief van de minister aan de scholen staan ook de bedragen per leerling en per onderwijssector genoemd. Zo krijgt het basisonderwijs zo’n 700 euro per leerling op de rekening gestort. Dat geldt ook voor mavo-, havo- en vwo-leerlingen op middelbare scholen en voor vmbo-leerlingen in de eerste twee leerjaren. Het speciaal onderwijs ontvangt ruim 1000 euro per leerling, net als het praktijkonderwijs en middelbare scholen voor vmbo-leerlingen in het derde of vierde leerjaar. Het voortgezet speciaal onderwijs krijgt 1400 euro per leerling.

Het is niet de bedoeling dat het bestuur zonder overleg besluiten neemt of financiële middelen verdeelt

Minister Slob

Precieze bedrag om corona-achterstanden weg te werken

Met de tool kan onderwijspersoneel snel zien hoeveel geld er naar hun school komt. Een Excel-bestand maakt de aanvullende bekostiging zichtbaar die vanuit het NPO beschikbaar is om de corona-achterstanden weg te werken. Ook zien scholen met veel leerlingen die een risico hebben op onderwijsachterstanden daar het juiste bedrag. Deze scholen ontvangen meer geld. Het bedrag dat de tool laat zien staat los van de subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s en extra hulp in de klas. Het bedrag is gebaseerd op de voorlopige leerlingtelling van 2020.

Eindexamen

In augustus komt het ministerie nog met een andere tool voor het voortgezet onderwijs. Daarin zullen onder meer de bedragen staan die middelbare scholen krijgen voor de ondersteuning van eindexamenkandidaten en de compensatieregeling voor scholen in Noord-Nederland.

Instemmingsrecht

In zijn brief onderstreept Slob nogmaals dat het ‘van groot belang is’ dat schoolleiders, docenten en ondersteunend personeel samen een plan maken.

DOWNLOAD DE TOOL HIER

Tags: aanvullende bekostiging, NPO, subsidieregeling

2 reacties.

Reacties zijn gesloten.

Ook Interessante Artikelen

Post-mbo broedplaats vangt leemte op

“Er zit meer potentie in mbo opgeleide vakmensen dan er op dit moment in het leerstelsel wordt uitgehaald.” aldus Marieke Gervers die broedplaats sQuare opzette voor de doelgroep die nog…
Lees verder

Leidinggeven aan curriculumontwikkeling

Er is in het primair onderwijs momenteel veel te doen om allerhande curriculumontwikkelingen. Deze ontwikkelingen komen echter niet altijd goed van de grond, leiden niet altijd tot de gewenste resultaten…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE