Tags: automatisering, digitalisering, soft skills, software

Post-hbo HRM: update je HR-kennis én software skills

De HR-wereld kende de afgelopen twee jaar een enorme digitaliseringsslag. Meer dan ooit is goede kennis van de software processen noodzakelijk. De versnelde digitalisering met de nieuwe werkverhoudingen doen ook een beroep op de soft skills van de HR medewerker. Heeft jullie HR afdeling de automatisering goed in de vingers?

Met software én soft skills de uitdaging de baas

De HR-wereld is de afgelopen twee jaar flink op zijn kop gezet. Er is ontzettend veel veranderd en niet in HR-land alleen trouwens. COVID heeft het werkveld supersnel gedigitaliseerd. Procesessen die al jaren aanstaande waren of in een projectmatige fase verkeerden zijn ineens versneld geïmplementeerd. Met allerlei nieuwe wekverhoudingen ten gevolge, om maar iets te noemen. Ook het takenpakket is flink uitgebreid met een andere kijk op instroom en personeelsplanning en focus op welzijn. Precies daarom is nu meer dan ooit hét moment je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Zeker omdat de vraag naar HR-professionals blijft groeien in deze overspannen arbeidsmarkt. Met de AFAS post-hbo HRM kun je je HRM-kennis snel updaten. Je doet ervaring op met software van AFAS én je werkt aan soft skills. Zo maak je je eigen werk boeiender of word je klaargestoomd voor een nieuwe HR-carrière. Manager Succesmanagement, Myrthe Marquering vertelt je graag het verhaal achter de post-hbo.

Softwarekennis verrijkt de HR-professional

De afgelopen jaren is de vraag naar kennis van de software van AFAS in het HR-veld flink toegenomen. Organisaties willen processen automatiseren en digitaliseren, zodat ze zich alleen maar hoeven te focussen op hetgeen waar het echt om draait, namelijk de medewerkers. Al blijkt dat niet eenvoudig. Zo zien we dat HR-professionals soms pas in de praktijk kennis maken met AFAS. En als medewerkers de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen dan weten ze vaak niet hoe. Zo duurt het onnodig lang voor organisaties de voordelen van onze software optimaal te benutten.

Digitaliseringsslag voor de HR-professional

Uit het HR Trendonderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software blijkt dat bijna de helft van alle HR-professionals bang is achter te blijven bij professionele kennis en competenties. Juist in een periode waarin HR-professionals behoorlijk wat op hun bordje kregen. In coronatijd gingen systemen en processen op de schop. Hybride werken bleek prima te kunnen, maar het moet wel goed gefaciliteerd worden. Ook digitaal onboarden van nieuwe medewerkers heeft veel impact op de HR-afdeling en de organisatie. In dit online tijdperk neemt de vraag naar AFAS-kennis toe. Voorlopig zet dat nog wel door.

Aandacht voor de mens

AFAS heeft de post-hbo HRM opgezet in samenwerking met Windesheim. Deze post-hbo gaat een stap verder dan de reguliere opleidingen en bootcamps. In deze opleiding vind je een mix tussen de inhoud van het HR-veld en de keiharde kennis van de software. Je gaat 20 weken aan de slag om de beste start te krijgen als HRM-specialist, en behandelt onderwerpen zoals HR-thema’s & ontwikkelingen, Strategische personeelsplanning, HR-instrumenten en HR- analytics. Maar het gaat hierbij niet alleen over HR-theorie. Het gaat ook over wat er van je gevraagd wordt in het werkveld. Hoe ga je om met weerstand? Hoe breng je een verandering in gang? Want het succes van een goed HR-beleid en slimme automatisering hangt af van hoe je mensen in beweging krijgt. Als je deze inhoud combineert met procesmatig denken en product trainingen, verdoe je als organisatie geen tijd aan papieren processen en administratie. Dan kan HR zich écht op mensen richten.

Brede doelgroep

Onze post-hbo HRM is geschikt voor een brede doelgroep. Niet alleen voor studenten met een HR-achtergrond of HR-medewerkers. Ook AFAS Beheerders kunnen hun kennis en vaardigheden uitbreiden door te leren hoe hun organisatie onze software nog slimmer kan inzetten. Wat je leert, is namelijk direct toepasbaar in de praktijk. Alle studenten krijgen de kans om met én van elkaar te leren over wat er speelt in de HR-wereld. En als je een nieuwkomer of zij-instromer bent, is dat ook geen enkel probleem. De opleiding is geschikt voor iedereen die interesse heeft in onze software en in HRM. Wat ons betreft is het nooit te laat om je kennis bij te spijkeren en/of om te scholen, zolang je maar de intrinsieke motivatie hebt om te willen leren. Op die manier zorg je dat je altijd kennis en skills hebt voor de HR-banen van de toekomst.


Meer weten?

Wil je weten of de post-hbo HRM wat voor jou is? Download dan de brochure of stel gelijk je vraag!

Tags: automatisering, digitalisering, soft skills, software
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.