Tags: , , , ,

Hoe het schrijven over je misbruik verleden je inzicht biedt

De aflevering ‘Hoe het schrijven over je misbruik verleden je inzicht biedt’, gaat over het leven van Jolanda den Heijer. Zij heeft haar ervaringen met seksueel misbruik en trauma vereeuwigd op papier. Dat ging niet zomaar, maar nu helpt ze wel lotgenoten, slachtoffers en hulpverleners doordat ze haar verhaal heeft gedeeld.

In deze aflevering vertelt Jolanda, die naast auteur en ervaringsdeskundige ook burn-outcoach is, over het schrijfproces, maar ook over hoe zij haar kinderen vertelde wat zij op jonge leeftijd allemaal heeft meegemaakt. Het is een inspirerende podcast met prachtige quotes en anekdotes. Jolanda heeft haar verleden om weten te zetten in haar kracht en wil een inspiratiebron zijn voor anderen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik en trauma.

In Nederland zijn er jaarlijks meer dan 219.000 slachtoffers van huiselijk geweld. Er is sprake van huiselijk geweld wanneer bij iemand thuis veel geweld voorkomt. Lichamelijke mishandeling, psychische mishandeling, kindermishandeling, seksueel misbruik, verwaarlozing en stalking vallen onder huiselijk geweld. In de week tegen kindermishandeling heeft onderwijscommunity extra aandacht voor het thema met bijvoorbeeld de Shit naar Pit podcast. Nieuwe afleveringen zullen hier blijvend terug te halen zijn.

Bezoek het Expertise Centrum Traumaseksuologie van Peter John Schouten waar Jolanda het over heeft: Excetra.nl

Zie ook: Sterk huis.nl. Sterk Huis is er voor iedereen die hulp nodig heeft. Zij bieden een warme en veilige omgeving waar je terechtkunt met opvoedings- en ontwikkelingsvragen. Een omgeving waar je in tijden van crisis tot rust kunt komen en waar we samen kunnen bouwen aan een veilig en zelfstandig leven voor jou. Hun kennis van complexe problemen en kwetsbare situaties zetten ze in voor het eerder signaleren van risico’s en voor het voorkomen van grote problemen.

Beluister de Podcast van: Lexia Emeranciana | Jolanda den HeijerTags: , , , ,

Ook interessant

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper didactiek

didactiek download

Whitepaper HR

HR download onderwijs

Whitepaper leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper organiseren

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

Whitepaper technologie

Onderwijs Technologie download

Ledenonderzoek

Registreer je als lid

Word gratis lid

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu