Tags: diversiteit, Gelijke kansen, meesterwerk, onderwijscontext, schoolklimaat

Meesterwerk: Diversiteit in het onderwijs

Wil je wel echt een meer diverse onderwijscontext op jouw school? Wil jij dat echt? En ben je dan ook bereid daar dingen voor op te geven? En als het ongemakkelijk wordt?' – Saniye Çelik stelt een paar ijzersterke vragen over diversiteit in dit gesprek.

Jan Jaap Hubeek in gesprek met Saniye Celik

Welkom bij de podcast van meesterwerk van Jan Jaap Hubeek. Meesterwerk is een serie gesprekken met mensen die in het onderwijs op zoek gaan naar avontuur of ondernemerschap. Zij die de kanteling of de versnelling van het onderwijssysteem inzetten. Gesprekken over het meesterwerk dat deze mensen in het onderwijs realiseren.

In deze podcast van Audiocollectief Meesterwerk gaat Jan Jaap Hubeek op zoek naar wat wij in het onderwijs van Saniye Cedik kunnen leren.

Saniye Çelik is gespecialiseerd in HRM en bestuurs- en organisatievraagstukken. In de 25 jaar dat Saniye Çelik in verschillende functies heeft gewerkt bij de overheid – waarvan 17 jaar bij de politie – heeft zij zich verdiept in diverse vraagstukken die spelen binnen het publieke domein. Vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties coördineerde ze het diversiteitsbeleid van eerdere kabinetten voor de publieke sector.

Beluister de Podcast van: Jan Jaap Hubeek | Saniye Celik

Diversiteit is een feit, inclusie een keuze en verbinden een noodzaak. – Saniye Çelik

‘We zouden meer divers moeten worden in onze onderwijsorganisatie.’ Vervolgens komt er dan vaak een lange maar. Jan Jaap Hubeek hoort het vaak zeggen.

Hij bezocht Saniye Celik, lector diversiteit aan de Hogeschool Leiden om dit voor te leggen en te beluisteren wat wij van haar kunnen leren.

‘Wil je wel echt een meer diverse onderwijscontext op jouw school? Wil jij dat echt? En ben je dan ook bereid daar dingen voor op te geven? En als het ongemakkelijk wordt?’ – Saniye Çelik stelt een paar ijzersterke vragen over diversiteit in dit gesprek.

Wat is diversiteit?

Diversiteit heeft betrekking op alle zichtbare en onzichtbare verschillen in de samenleving en raakt daarmee iedereen.

In de kern gaat het er om dat mensen verschillend mogen zijn en gewaardeerd worden om hun talenten en kwaliteiten. Publieke en private organisaties willen verschillen in mensen optimaal benutten om de effectiviteit van de organisatie te vergroten. Daarom zoeken ze steeds vaker mensen die het innoverend en lerend vermogen van organisaties versterken.


Kijk voor het uitgebreide archief van Meesterwerk:

MEESTERWERK PODCAST Een serie gesprekken… of deze Apple link

Tags: diversiteit, Gelijke kansen, meesterwerk, onderwijscontext, schoolklimaat

Ook Interessante Podcasts

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.