» Video's

»

De volgende generatie leren om groot en voor zichzelf te denken

De volgende generatie leren om groot en voor zichzelf te denken

VIDEO // Leer kinderen leren groot te denken, voor zichzelf te denken en ons uit te dagen om te durven denken.

 

Over Jasper Rijpma

Jasper Rijpma werkt momenteel op het ‘Hyperion Lyceum’ in Amsterdam als geschiedenisleraar. Naast geschiedenis geeft hij ook les over het onderwerp ‘Grote Denker’, dat hij samen met enkele van zijn collega’s heeft opgezet. ‘Great Thinkers’ is een combinatie tussen levensbeschouwing, sociologie, geschiedenis en filosofie. Het is onderwijs dat zich richt op de wereld waarin studenten leren om samen groot te denken. Op zijn school heeft Jasper ook ‘Bureau V’ opgericht, waar studenten die zichzelf willen verdiepen, versnellen, verrijken of verbreden zich kunnen aanmelden. Op 4 oktober 2016 ontving Jasper ‘Teacher of the Year’ in de sector ‘Secundair onderwijs’.

Grote Denkers

Grote denkers in de 18e eeuw begonnen het tijdperk van de verlichting, begonnen met revoluties in de wetenschap, filosofie, politiek en kunst. Hun ideeën hebben de wereld helemaal naar de 21e eeuw gevormd. Maar durven we in de eeuw van 140 karakters toch zo groot te denken? Jasper geeft de cursus ‘Grote denkers’, waarbij hij studenten uitdaagt om kritisch en creatief in gesprek te gaan met maatschappelijke thema’s door na te denken over de filosofen uit het verleden.

 

 

 

Tags: ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor leden die zijn ingelogd. Je kunt hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Menu

Welkom in onze nieuwe omgeving! 

We hebben het aanbod sterk uitgebreid met vacatures, opleidingen, boeken, events, apps en tools en bovenal!

De community omgeving waar je kan chatten, linken en kennis kunt delen.

Wij moedigen bijdragen uit de community aan. Heb je onderzoeksresultaten, een essay of boekrecensie, of zomaar een blog? Deel jouw ervaring met de community.