DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

‘Zorgen voor jezelf, de ander en de aarde.’

Stichting Vredeseducatie presenteert het DOEboek Burgerschap met meer dan 100 activiteiten om de wereld mooier te maken met alle mensen vanaf 9 jaar, thuis, in de school, het buurthuis en in de vakantie. Kinderen die meewerkten aan het Doeboek, omschrijven burgerschap als: ‘Zorgen voor jezelf, de ander en de aarde.’ Samenwerken en zorgen voor elkaar zit in het DNA van mensen. Kinderen en jongeren hebben wel een gezin, klas, dorp of wijk nodig waar zij het kunnen oefenen. Dit activiteitenboek kan hen daarbij ondersteunen.

Inkijkexemplaar

Steeds meer (groot)ouders raken betrokken bij het thema burgerschap. Ze beseffen dat de democratische waarden niet vanzelf ontstaan zijn. En dat alle mensen nodig zijn om de ‘democratie in wording’ te versterken en te verbeteren. Het DOEboek (80 pagina’s) kost € 9,95 in de boekhandel, musea, hotels, recreatiebedrijven en via www.vredeseducatie.nl Informeer ook naar de workshops en interactieve lezingen met het DOEboek voor kinderen en (groot)ouders in school, buurthuis, museum, bibliotheek, café, raadszaal, kerk of moskee.

Over de Stichting Vredeseducatie

De Stichting Vredeseducatie werkt aan interactieve methodieken op het terrein van burgerschap, democratie, diversiteit, conflicthantering en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in relatie tot het heden.

De medewerkers zijn gespecialiseerd in didactische concepten, interactieve reizende en permanente tentoonstellingen en innoverende onderwijsprojecten.

Burgerschapsmarkt

De Burgerschapsmarkt is een initiatief van de Respect foundation. De Respect Foundation streeft na om burgerschap zo toegankelijk mogelijk te maken voor scholen. Je vind er projecten, lessen en activiteiten van educatieaanbieders met betrekking tot burgerschap.

Zie ook:

Burgerschap & de week van respect; perfect match
Burgerschap: gewoon doen
Onderzoeksproject BLOK

Tags: burgerschap, democratie, duurzaamheid, tolerantie

Ook Interessante Boeken

Het verwende kind-syndroom

Waarom verwennen ouders? Welke negatieve gevolgen heeft problematische verwenning? Wat zijn de gevolgen in het onderwijs? Hoe keer je het tij? Problematisch verwende kinderen krijgen te veel, te snel en…
Lees verder

De eerste stap Onderhoudsgids

De Eerste Stap® is een vroeg interventieprogramma voor jonge kinderen met gedragsproblemen. De primaire doelen van het programma zijn: Kinderen leren hoe ze met anderen moeten omgaan (andere kinderen, leerkrachten,…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.