Brightskills biedt digitale leermiddelen aan die aansluiten op het leren van de diverse basisvaardigheden en biedt hierbij ondersteuning.
Brightskills passend onderwijs op maat
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Scholen
Doelsector: PO, VO
Omvang: Start-up
Herkomst: Nederland

Brightskills

Brightskills biedt digitale leermiddelen aan die aansluiten op het leren van de diverse basisvaardigheden en biedt hierbij ondersteuning. Denk hierbij aan vaardigheden als lezen, rekenen en 21-eeuwse vaardigheden.

De leermiddelen van Brightskills zijn met name gericht op het faciliteren van passend onderwijs voor rekenen, taal, lezen, schrijven, spelling, woordenschat en digitale vaardigheden. Hiervoor hebben zij diverse op maat gemaakte oplossingen.

Calcularis – hulpmiddel bij dyscalculie

Calcularis helpt leerlingen met wiskunde en rekenen en is door haar wetenschappelijke onderbouwing geschikt voor leerlingen met dyscalculie. Studies tonen aan dat leerlingen na drie maanden gemiddeld 30% tot 45% meer rekenproblemen kunnen oplossen.

Orthograph – hulpmiddel bij dyslexie

Orthograph helpt leerlingen met hun ontwikkeling van taal, spelling, schrijven en lezen. Het is hierdoor uitermate geschikt als hulpmiddel bij dyslexie en taaluitdagingen. Studies tonen aan dat leerlingen met dyslexie 30% verbetering hadden na gemiddeld drie maanden oefenen.

Leeshelden – technisch leren lezen

Leeshelden helpt leerlingen om beter technisch te leren lezen en is ontwikkeld voor leerlingen met leesuitdagingen. Het programma is uitermate effectief als voorbereiding op de DMT en AVI-toets. Naast het technisch leren lezen, wordt ook het begrijpend lezen ontwikkeld. Leeshelden stemt zich daarnaast af op de specifieke leerbehoefte van de leerling en is zowel individueel als op groepsniveau in te zetten.

Tags: discalculatie, Dyslexie, passend onderwijs

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.