Hiretime is een videosollicitatie app voor het onderwijs waarbij studenten leren hoe zij, op vernieuwende en eigentijdse wijze, een goede eerste indruk kunnen achterlaten bij een stagebedrijf. Het creëren van gelijke kansen doe je samen!
Solliciteren met een video
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Scholen, studenten
Doelsector: MBO
Omvang: Start-up
Opgericht in: 2019
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

Videosolliciteren met Hiretime

Hiretime is een videosollicitatie app voor het onderwijs waarbij studenten leren hoe zij, op vernieuwende en eigentijdse wijze, een goede eerste indruk kunnen achterlaten bij een stagebedrijf.

Laat een goede eerste indruk achter

Uit gesprekken met werkgevers blijkt dat zij geen goede eerste indruk krijgen van de student aan de hand van de sollicitatiebrief. Dit zorgt ervoor dat studenten die mogelijk wel geschikt zijn, alsnog niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. In samenwerking met het onderwijs, biedt Hiretime de studenten de mogelijkheid om een goede eerste indruk achter te laten bij werkgevers.

Via Hiretime kunnen studenten laten zien over welke kwaliteiten zij beschikken, maar ook hun enthousiasme en wilskracht komen duidelijk naar voren. Het creëren van gelijke kansen staat bij Hiretime voorop.

Hiretime – de app

Hiretime bestaat uit een app voor studenten en een gebruiksvriendelijk dashboard voor docenten. De app en het dashboard worden in ‘Look & Feel’ van de onderwijsinstelling/opleiding opgeleverd. In de app maken studenten een digitaal CV en nemen een videoboodschap op.

In het dashboard kunnen o.a. de videoboodschappen van de studenten bekeken, beheerd en eventueel met een stagebedrijf gedeeld worden. Ook kunnen docenten via het dashboard feedback geven aan studenten.

Stagebedrijven hoeven niet aangemeld te zijn bij Hiretime, maar kunnen wél de videoboodschappen van de studenten ontvangen. Dit zorgt ervoor dat er geen vacaturebeperkingen zijn en voorkomt dat de database na een bepaalde periode vervuilt raakt met oude vacatures. Werkgevers reageren zeer positief op de Hiretime profielen van studenten, omdat het vooral veel tijd bespaart en zij in een vroeg stadium al een betere eerste indruk van een student krijgen.

Voor en door docenten

Hiretime heeft lesmateriaal ontwikkeld voor en door docenten. Dit maakt het naast de gebruiksvriendelijkheid van het product nog makkelijker om in te zetten. Daarnaast onderscheiden zij zich op het gebied van dienstverlening. Het supportteam staat altijd klaar om te ondersteunen. Het creëren van gelijke kansen doe je samen!

Benieuwd welke voordelen videosolliciteren jouw studenten kan brengen? Bezoek dan de website van Hiretime!

Meer handige apps en tools bekijk ze hier!

Tags: mbo, solliciteren, stageplaatsen, videosolliciteren

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.