Met Edubot leren kinderen uit het primair onderwijs de eerste stappen van het programmeren. Aan de hand van leskaarten leggen zij een route af waarbij zij de bewegingen van de robot moeten programmeren.
Edubot
Oplossing: Fysiek
Focus Klant: Scholen
Doelsector: PO

Edubot

Stichting Edubot ontwikkelt gratis en open leermateriaal voor leerkrachten uit het primair onderwijs. De basis bestaat uit een leskaart en een robotje, in dit geval de Bee-bot. Het robotje helpt kinderen om kennis te maken met het programmeren. Doordat kinderen met het robotje een bepaalde route af moeten leggen, leren zij de eerste stappen van het programmeren.

Het robotje: Bee-bot

Met de Bee-bot dienen de kinderen een bepaalde route af te leggen. De route die zij af leggen is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de leskaart. Aan de hand van de knoppen vooruit, achteruit, links en rechts kunnen kinderen de robot programmeren om de route af te leggen. Door de juiste combinatie in te stellen kunnen zij uiteindelijk op de juiste bestemming uitkomen. De robot kan tot wel 200 stappen onthouden.

Leskaarten

Edubot heeft leskaarten voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van het primair onderwijs. Hierdoor kan ieder kind op zijn eigen niveau oefenen met het programmeren. Op deze leskaarten staat een weg oftewel de route afgebeeld die de kinderen met hun robotje gaan afleggen.

Benieuwd hoe je de Bee-bot in kan zetten in jouw klas? Bekijk dan de blog van Meester Sander of bekijk zijn video hieronder.

Tags: 21st century skills, PO, programmeren

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.