De Greenscreenbox helpt leerlingen in het onderwijs met digitale geletterdheid. Geïntegreerd in je eigen lessen, of met de kant-en-klare lespakketten zet je je leerlingen eenvoudig aan het werk.
Greenscreenbox eigen video maken, creëer je eigen video
Oplossing: Fysiek
Doelsector: PO, VO

Greenscreenbox – digitale geletterdheid

Met de Greenscreenbox maak je leerlingen op een creatieve manier digitaal geletterd. Het is eenvoudig in gebruik, compact en er zijn veel kant-en-klare lesmaterialen beschikbaar waar je zo uit kunt kiezen. De Greenscreenbox is daarnaast inzetbaar als leermiddel voor verschillende vakken. Zo kun je digitale geletterdheid combineren met andere vakken zoals taal, sociale vorming of wereldoriëntatie.

Ben je benieuwd, maar weet je nog niet hoe het werkt? Geen probleem. Vanuit Greenscreenbox worden er ook workshops aangeboden. Krijg onder andere uitleg over het gebruik van de Greenscreen-app en krijg uitleg hoe je dit in kan zetten op jouw school.

Wat is de greenscreenbox?

Het is een tafelmodel van het grote greenscreen.  Al tijdens het filmen, zorgt een app op je tablet ervoor dat alles dat groen is, wordt veranderd in een afbeelding naar keuze. Zo kunnen leerlingen op hun eigen tafel greenscreenvideo’s maken over de leerstof. Kinderen vanaf 4 jaar t/m volwassenen kunnen er op hun eigen niveau mee aan de slag.

Waarom de Greenscreenbox?

Digitale vaardigheden

De Greenscreenbox combineert digitale geletterdheid met veel andere vakken. Leerlingen worden hierdoor steeds digitaal vaardiger, terwijl jij als leerkracht lucht in je lesrooster krijgt en je lessen verrijkt.

Creatief aan de slag en een hoge motivatie 

De Greenscreenbox laat leerlingen de leerstof op een creatieve manier verwerken. Ze maken media, iets waar ze zelf groot fan van zijn. Dat zorgt voor een hoge motivatie. En iedere leraar weet dat hoge motivatie bijdraagt aan het leerrendement.

Taalontwikkeling 

Bij het maken van een video zijn kinderen continu met taal bezig. Dat zorgt voor een grote taal-boost, zowel qua woordenschat, mondelinge communicatie als verhaalopbouw.

Balans in schermtijd

Kinderen en jongeren houden van schermen en video, maar hun ogen niet. Terwijl ze met de Greenscreenbox werken, kijken ze van hun scherm, naar de attributen en naar elkaar. En juist dat afwisselen van dichtbij en verder weg is beter voor de oogontwikkeling dan het lange tijd onafgebroken naar een scherm of boek kijken.

Veelzijdig

Door het open karakter van de Greenscreenbox, kun je deze tool inzetten bij veel verschillende vakken, op verschillende niveaus en voor verschillende leeftijden.

Eenvoudig in gebruik

De techniek is eenvoudig genoeg om zelfs kleuters er zelfstandig mee te laten werken. De kant-en-klare lespakketten en tutorials maken het de leraar gemakkelijk. En wil je extra ondersteuning? Dan zijn er ook verschillende workshops die bij jou op locatie gegeven kunnen worden.

Nieuwsgierig? Bekijk onderstaande video, of bezoek de website voor meer informatie.

Tags: ,

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Onderwijs Innovatie Festival Banner Homepage (5)

Onderwijs Innovatie Festival 2024

App

gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen