Tags: , , ,

Kahoot!

Kahoot! is een gratis interactieve webtool, waarmee quizzen, discussies of peilingen gehouden kunnen worden. Kahoot! is een prachtige tool om de kennis van je leerlingen te testen en wordt vaak ingezet als instrument om formatief te te toetsen.

Kahoot! is een interactieve webtool, waarmee quizzen, discussies of peilingen gehouden kunnen worden. Kahoot! is een prachtige tool om de kennis van je leerlingen te testen en wordt vaak ingezet als instrument om te toetsen.

Kahoot!

Kahoot! werkt heel eenvoudig. Als docent maak je vooraf een quiz aan, hiervan wordt automatisch een pincode gegenereerd. Vervolgens gaan je leerlingen naar de website en voeren zij deze code in waarna de quiz kan beginnen.

De leerlingen krijgen meerkeuzevragen voorgelegd met maximaal vier antwoordmogelijkheden. Op het digibord komen de vragen te voorschijn en de kleurcodes die bij de antwoorden horen. Voor elke goed beantwoorde vraag krijgen de leerlingen punten. Na het beantwoorden van de vragen wordt er een tussenstand weergegeven op het digibord. Hierdoor zie je gelijk welke leerlingen de stof onder controle hebben en welke leerlingen nog een beetje bij zullen moeten spijkeren voor de toets. Daarnaast zorgt dit dan ook gelijk voor extra motivatie voor de leerlingen. 

Verder kent Kahoot! ook een discussie variant. Hierbij staat één vraag centraal, waarover de leerlingen kunnen discussiëren of waarmee jij als docent de meningen in de klas kunt peilen. Deze variant werkt verder hetzelfde als de quiz variant, alleen kunnen de leerlingen nu geen punten verdienen en is het ook niet mogelijk om vooraf de antwoorden in te vullen. Wat het juiste antwoord is bespreek je namelijk met je klas. 

Kahoot! is tijdelijke gratis verkrijgbaar voor scholen. Daarna zijn de kosten voor een premiumaccount €10,- per maand.

Nog niet bekend met deze tool? In de onderstaande video wordt het kort uitgelegd.

Tags: , , ,

Ook interessant

Community leden

Leden onderwijscommunity

Onze social kanalen

LinkedIn

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu