Via de app Teacher Tapp kan iedereen werkzaam in het primair, voortgezet, of middelbaar beroepsonderwijs dagelijks drie meerkeuzevragen beantwoorden die aansluiten bij de dagelijkse praktijk of de actualiteit. Momenteel is de groep actieve deelnemers nog te klein om representatieve uitspraken te kunnen doen, maar je kan wel de resultaten bekijken: Iedere dag resultaten in de app | Iedere week een blog met analyses | Iedere maand een overzicht met alle gestelde vragen

Teachertapp
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Docenten
Doelsector: PO, VO, MBO, HBO

 Teacher Tapp: dagelijkse mini-peiling

Ben ik de enige die nog zenuwachtig is voor de les? En hoe snel moeten anderen een toets nagekeken hebben? Vanaf nu kun je het antwoord op deze en vele andere vragen krijgen.

Via de app Teacher Tapp kan iedereen werkzaam in het primair, voortgezet, of middelbaar beroepsonderwijs dagelijks drie meerkeuzevragen beantwoorden die aansluiten bij de dagelijkse praktijk of de actualiteit.

DOWNLOAD TEACHER TAPP

Momenteel is de groep actieve deelnemers nog te klein om representatieve uitspraken te kunnen doen, maar je kan wel de resultaten bekijken en zelf vragen aanleveren:

  • Iedere dag resultaten in de app
  • Iedere week een blog met analyses
  • Iedere maand een overzicht met alle gestelde vragen
  • Stuur je eigen vraag in om erachter te komen wat anderen vinden
  • Start het gesprek over ontwikkelingen met collega’s
  • Krijg vernieuwend inzicht in wat er speelt in jouw vakgebied

Wat moet je doen?

  1. Download de gratis app uit de App Store of Google Play. Ze vinden het belangrijk om je te leren kennen, daarom vragen ze bijvoorbeeld in welke sector je werkt en welk vak je geeft.
  2. Ontvang iedere dag om 16.30 een melding om drie eenvoudige vragen te beantwoorden over werken in het onderwijs. Het duurt niet langer dan een minuut.
  3. Je ziet direct hoe andere leraren de vragen van de dag ervoor hebben beantwoord én je krijgt een link naar een interessant artikel, leestip of blog om direct in je praktijk toe te passen.

Over het ontstaan

Hoe krijg je een zicht op wat leraren denken en ervaren? Waar worstelen leraren mee, wat zijn hun zorgen? Welke vragen zijn er, en bestaan de antwoorden al? Als er beslissingen worden genomen door beleidsmakers, hoe komen die binnen bij de direct betrokkenen? Uit deze nieuwsgierigheid ontstond de originele Teacher Tapp in het Verenigd Koninkrijk in 2017.

Na eerdere experimenten met bevragingen via e-mail en andere web-based tools groeide het besef dat een leraar gewoon te vaak bezig is met leerlingen in een klas. Een app maakt het mogelijk dat er in de trein, personeelskamer, of waar dan ook, gemakkelijker een kort moment gecreëerd kan worden om de leraar vragen voor te leggen. In plaats van achter de computer te moeten kruipen, krijgt de leraar een melding op de smartphone, en kan zo de drie vragen van de dag beantwoorden.

Drie jaar zal TeacherTappNL worden beheerd door het Expeditieteam Lerarenagenda, dat onderzoek doet naar adaptief vermogen in navigeren naar toekomstbestendig leraarschap. Amber en Marieke zijn de twee kartrekkers van TeacherTappNL.

Naast vragen waarvan we denken dat leraren die interessant vinden, publiceren we de dagelijkse resultaten, is er een wekelijkse analyse en een maandelijks overzicht. Een deel van jullie antwoorden zal ook gebruikt worden voor ons onderzoek.

Gegevens: waar komt het vandaan en gaat het heen?

Voor de dagelijkse vragen putten we uit verschillende bronnen: de actualiteit, bestaande wetenschappelijke instrumenten, onderzoekers, vragen uit de Teacher Tapp apps uit de UK en Vlaanderen én de gebruikers van Teacher Tapp zelf. Ben je nieuwsgierig als leraar, ondersteuner of directie, dan kan je altijd je vragen suggereren.

Ook is het voor onderzoekers, beleidsmakers of andere geïnteresseerden mogelijk vragen te stellen via Teacher Tapp. Uiteraard worden persoonlijke gegevens niet gedeeld met derden.

Tags: leraar, onderzoek, peiling

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE