Wieblie is een online platform voor bewegend leren in het onderwijs. Op dit platform faciliteren zij onderwijsprofessionals met kant-en-klare lesideeën in actieve werkvormen zodat kinderen minder zitten en meer bewegen.
bewegend leren, lesgeven, beweging
Oplossing: Software/ICT, Fysiek
Focus Klant: Scholen
Doelsector: PO
Omvang: Start-up
Opgericht in: 2020
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

Wieblie

Dat bewegen belangrijk is weten we allemaal, dat geldt natuurlijk ook voor kinderen. Wieblie heeft een oplossing bedacht die hieraan bijdraagt.

Wieblie: speelplaats voor bewegend leren

Wieblie is opgezet als online platform voor bewegend leren in het onderwijs. Op dit platform faciliteren zij onderwijsprofessionals met kant-en-klare lessen in actieve werkvormen, zodat kinderen minder zitten en meer bewegen. Een lesdag vol beweging draagt hier aan bij.

Lespakketten

Wieblie biedt complete lessen, met instructies en downloads aan voor tien kernvakken uit het primair onderwijs. Denk hierbij naast de bekende vakken als taal, rekenen en geschiedenis ook aan vakken als burgerschap, digitale geletterdheid en zelfs verkeerslessen.

Daarnaast zijn er ook lessen te vinden over diverse vakoverschrijdende thema’s, zoals Koningsdag.  Zowel de lessen vanuit de kernvakken, als de lessen vanuit de vakoverschrijdende thema’s sluiten aan bij SLO-leerdoelen.

Indien je bewegend leren echt wil vast leggen in het DNA van de school, dan heeft Wieblie ook een volledig implementatieplan ontwikkeld. Een compleet programma waarbij zij de school volledig ontzorgen.

Het plan omvat een volledig op maat gemaakt beleidsplan voor bewegend leren voor jouw school. Hierin worden concrete en haalbare doelen opgesteld. Daarnaast krijg je vanuit Wieblie een vaste coach die helpt om de voorgang van je leerlingen bij te houden. Het plan voldoet aan de gestelde beweegrichtlijnen vanuit de Gezondheidsraad.

Kosten

Wieblie heeft een aantal lessen gratis beschikbaar. Je hoeft je hiervoor alleen maar aan te melden op hun website. Mocht je volledige toegang willen tot alle lessen, dan kun je kiezen voor een pro licentie of je kunt zelfs een licentie voor de gehele school aanschaffen. De kosten hiervan zijn dan slechts €2,50 per leerling per jaar. Bekijk de mogelijkheden op de website.

Tags: bewegend leren, onderwijstechnologie

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.