Matific is een digitaal rekenplatform dat leerlingen helpt met rekenen. Matific voelt voor leerlingen als een ontdekkingsreis, is eenvoudig te monitoren en sluit aan op het curriculum.
Matificr rekenen op de basisschool
Oplossing: Software/ICT
Doelsector: PO
Omvang: Global Enterprice
Opgericht in: 2012
Herkomst: Australië
Talen: Engels, Nederlands

Matific – digitale rekenhulpmiddelen

Matific is een digitaal rekenleerplatform dat gamification inzet om leerlingen van groep 1 tot en met 8 op een speelse manier te helpen met hun rekensommen.

Het programma is zo ontworpen dat leerlingen met 30 minuten per week al resultaat kunnen boeken. Matific geeft aan waar de leerling goed in is en waar verbetering mogelijk is. Daarnaast ontvang jij docent wekelijkse updates over de voortgang van je leerlingen.

Als je graag specifiek lesmateriaal wil behandelen dan is ook dit eenvoudig aan leerlingen toe te wijzen. Voor docenten die graag vooruit plannen kan het werkschema met toegewezen taken heel gemakkelijk maanden van tevoren worden gemaakt.

Voor de leerling

Leerlingen leren rekenen dankzij gamification. Matific motiveert tevens kritisch denken en probleemoplossend vermogen en vermindert daarnaast de angst voor rekenen. Matific is hierdoor verpakt als een leuke ontdekkingsreis voor de leerling.

Het pad dat leerlingen bewandelen sluit ook nog eens volledige aan op het curriculum met alle onderwerpen en vaardigheden. Daardoor is Matific adaptief en zo heeft elke leerling zijn eigen leerroute, gebaseerd op zijn/haar behoefte.

Wil je als docent specifieke opdrachten opgegeven voor thuis? Deze worden dan in het huiswerk- of het schoolwerkgedeelte aangegeven zodat de leerling ze kan afronden.

Tags: gamification, rekenen

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE