De Schoolwebwinkel is een leermethode waarin leerlingen zelf een echte online webwinkel opzetten. Met de Schoolwebwinkel leren leerlingen alle 21st century skills en zien zij hoe de economie in praktijk is.
Schoolwebwinkel, logo, app
Oplossing: Software/ICT
Doelsector: PO, VO, MBO
Omvang: Start-up
Opgericht in: 2015
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

De Schoolwebwinkel

De Schoolwebwinkel is een leermethode waarbij leerlingen zelf een echte online webwinkel opzetten. Deze wordt beheerd door de leerlingen zelf, waarbij iedereen zijn taak krijgt. De Schoolwebwinkel pakt alle 21st Century Skills in één project, daarnaast geeft het inzicht in wat economie in praktijk is. 

Tijdens de Schoolwebwinkel staan diverse leermodules centraal waaronder mediawijsheid, programmeren en reclame maken, allemaal 21st Century Skills. De Schoolwebwinkel draait om talentontwikkeling, leren waar je goed in bent en daar anderen mee helpen. 

Bij de Schoolwebwinkel zijn er net als bij een echte webwinkel verschillende functies. Deze functies worden verdeeld onder de leerlingen oftewel de leden van de webshop. Hierdoor vindt eigenlijk al gelijk een beroepsoriëntatie onder de leerlingen plaats.

Met de Schoolwebwinkel leren leerlingen samen te werken, krijgen zij inzicht in het ondernemerschap en hebben ze de kans om daarnaast ook echt geld te verdienen. Dit maakt het dus een levensechte onderneming. Deze winst kunnen de leerlingen zelf houden en weer door investeren of zij kunnen dit aan goede doelen schenken. 

De Schoolwebwinkel is geschikt voor leerlingen uit het primair (bovenbouw), voortgezet en hoger onderwijs. Voor €29,- per leerling heeft jouw school binnenkort een eigen webshop. 

Tags: 21st century skills, app, leerlingen, tool, webwinkel

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE