SEN-app helpt de communicatie en administratie tussen scholen en leerbedrijven te optimaliseren. Met SEN-app is het gelijk duidelijk wat er van de student verwacht wordt bij het leerbedrijf en vice versa.
SEN-app
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Scholen
Doelsector: MBO, HBO
Omvang: Start-up
Opgericht in: 2018
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

Leren in de praktijk is voor studenten natuurlijk ontzettend belangrijk en is de manier voor studenten om zich voor te bereiden op de toekomst. Hierbij lopen scholen en leerbedrijven nog wel eens aan tegen de nodige problemen op het gebied van administratie en communicatie. Hiervoor biedt SEN-app een oplossing. 

SEN-app: samenwerken in je netwerk zonder rompslomp

SEN-app staat voor Smart Educational Network App. Het is een webapplicatie die is opgezet als communicatiemiddel voor de administratie tussen school, student en leerbedrijven. Om verschillende scholen en bedrijven in een netwerk te laten samenwerken dus. Zo wordt het mogelijk en veel makkelijker om leerlingen op verschillende plekken (onderdelen van) vakken te laten halen. Scholen houden met de SEN-app tegelijk overzicht welke leerling op welke school of bij welk bedrijf welk vak(onderdeel) heeft gedaan en wat de voortgang van deze leerling is. Het doel is om de samenwerkingen tussen school en bedrijfsleven te optimaliseren.

Digitale tracking: in één keer langs alle loketten 

Met SEN-app kun je als docent heel eenvoudig communiceren met de leerbedrijven van jouw studenten. Online zet je van te voren de opdrachten klaar en na afloop wordt aan de hand van een QR-code de opdracht afgetekend en daarbij een beoordeling gegeven. Het leerbedrijf hoeft zo verder geen formulieren in te vullen, en ook maar weinig gegevens van een leerling of student te hebben.

Leerlingen van verschillende scholen werken eenvoudig samen of alleen aan projecten en doen (deel)opdrachten, stages, excursies, LOB en BPV zonder administratief gedoe. Leerlingen kunnen zelfstandig op een door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap goedgekeurde manier leren bij een bedrijf. Zowel het leerbedrijf als de student weten daardoor precies wat er van elkaar verwacht wordt. 

Sterk Techniek Onderwijs

Zo kan je deze app inzetten om bij Sterk Techniek Onderwijs de samenwerking met het bedrijfsleven te borgen en is de co-financiëring ook nog eens geregeld voor de onderwijsactiviteiten in de praktijk. Na het scannen van de QR-code is alle administratie direct verwerkt.

De resultaten van de praktijkopdrachten zijn met SEN-app inzichtelijk voor docent, student en ouder. Op deze manier kan SEN-app ook gelijk worden ingezet als portfolio app. 

Is op jullie school ook behoefte aan een oplossing voor deze uitdaging? Bekijk dan wat SEN-app voor jullie school kan betekenen.

Tags: administratie, app, leerbedrijven, portfolio, stageplaats

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.