Slimleren is een digitaal oefenprogramma waarmee leerlingen kunnen oefenen en zichzelf kunnen toetsen. Deze webbased app bevat ondersteunende materialen voor diverse vakken uit het primair- en voortgezet onderwijs.
Slimleren
Oplossing: Software/ICT
Focus Klant: Leerlingen
Doelsector: PO, VO
Omvang: Scale-up
Opgericht in: 2013
Herkomst: Nederland
Talen: Nederlands

Slimleren

Slimleren is een digitaal oefenprogramma waarmee leerlingen kunnen oefenen en zichzelf kunnen toetsen. Deze webbased app bevat ondersteunende materialen voor de vakken Wiskunde, Nederlands, Engels, Topografie, Rekenen en Spelling. Aan de hand van videocolleges en interactieve opdrachten leren leerlingen leuker en sneller.  

Met Slimleren oefenen je leerlingen waar en wanneer zij willen, dit kan zowel in de klas als thuis. Tijdens het oefenen krijgen zij na het geven van elk antwoord direct een heldere uitleg en feedback. Zo kunnen zij zien wat ze goed doen en wat zij fout hebben gedaan. Tijdens het oefenen worden oefeningen makkelijker of moeilijker afhankelijk van hoe het oefenen gaat. Zo is het niet in eens te moeilijk en kunnen leerlingen op hun eigen niveau en tempo oefenen. 

Slimleren geeft duidelijk de voortgang en resultaten van de leerlingen weer. Op deze manier hebben leerlingen per onderdeel inzicht in hun eigen voortgang en zien zij welke onderdelen nog extra aandacht nodig hebben. Verder kunnen leerlingen sterren en andere coole items verdienen voor hun karakter. Hierdoor hebben leerlingen een extra motivatie om het beste uit hunzelf te halen en zijn zij eerder klaar voor de toets. 

Slimleren is in te zetten als ondersteunende tool in het primair- en voortgezet onderwijs. Met de gratis proefversie kunnen leerlingen één maand gratis oefenen, waarna dit vervolgens bij een jaarabonnement op €8,95 per maand uit komt.

Tags: app, toetsing, tool

Ook Interessante Apps & Tools

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.