Tags: jongerenwerk, verbinding, werkplaats, zelfontplooing

Meesterwerk podcast: WALHALLAb met Marco Mout

Het WALHALLAb is een leer- en werkplaats waar je met leraren kan werken aan dingen die op school en thuis bijna nooit kunnen. Ze zijn er trots op dat ze een beetje ánders zijn. Een ruimte voor jong talent. WALHALLAb bemoedigt de jongeren zelf het lef te hebben, te durven doen.

De podcast Meesterwerk wordt gemaakt door Jan Jaap Hubeek. Het is één van de titels die hij produceert. Meesterwerk is een serie gesprekken met mensen die in het onderwijs op zoek gaan naar avontuur of ondernemerschap. Zij die de kanteling of de versnelling van het onderwijssysteem inzetten. Gesprekken over het meesterwerk dat deze mensen in het onderwijs realiseren.

Andere podcast titels van Jan Jaap Hubeek zijn: Hoogbegaafd, Vrijeschoolonderwijs, Nivoz portretten, Genderwijs, Klein Amsterdam, Onderwijskansen, Agora Leiden en meer.

Beluister de Podcast van: Jan Jaap Hubeek | Marco Mout van Walhallab

De eerste tijd zijn we bezig de school, het systeem, uit het kind te krijgen. Ze vragen doorlopend ‘mag dit?’ Wij willen durf creëren bij mensen, wij bemoedigen ze.

Marco Mout

‘Op WALHALLAb kunnen de jongeren ervaren dat er een noodzaak is voor hun talent, dat ze nodig zijn en er toe doen. Die ervaring is essentieel voor hun ontwikkeling,’ aldus  Mout. ‘Daarnaast is het belangrijk dat ze leren kijken, kijken en nog eens kijken. En dan doen.’ Er is niets dat op WALHALLAb niet kan, WALHALLAb is vooral geen school. Walhallab is Ruimte voor jong talent. Wil je een ultraslimme windmolen bouwen, een drone, een vliegtuig, een bed, formule 1 auto? Het kan allemaal op WALHALLAb.

WALHALLAb weet wat jongeren willen, lekker aan de slag met het maken van mooie dingen, samen met anderen of alleen. Het devies is zelf doen. ‘Als je iets wilt moet je het zelf doen. Niemand doet het hier voor je,’ aldus een enthousiaste Walhallaborante.

Het WALHALLAb is een leer- en werkplaats waar je met leraren kan werken aan dingen die op school en thuis bijna nooit kunnen! Ze zijn er trots op dat ze een beetje ánders zijn. Dat moeten ze wel zijn als je ziet wat ze voor je in de aanbieding hebben: een stoere 14e eeuwse Kruittoren en giga-grote maakplaatsen.

Hierdoor treffen jongeren altijd een diversiteit aan begeleiders en is geen uitdaging te gek. En als het wel te gek wordt, gaan ze op zoek naar de expert die ze nodig hebben.

Nieuwsgierig naar het werk van WALHALLAb? Klik hier

Tags: jongerenwerk, verbinding, werkplaats, zelfontplooing

Ook Interessante Podcasts

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE