Tags: , ,

Brabant investeert €10 miljoen in broedplaatsen

Hybride leeromgevingen zijn broedplaatsen waar opleidingen en bedrijvigheid samenkomen. Eén en ander volgt uit de uitvoeringsagenda ‘Versterking campussen, stedelijke innovatiedistricten, fieldlabs en hybride leeromgevingen 2021-2023’, een regiobrede samenwerking.

Kruisbestuiving tussen opleiding en bedrijfspraktijk

De provincie Noord-Brabant ontwikkelt 10 broedplaatsen waar opleidingen en de bedrijfspraktijk elkaar gaan ontmoeten. Om in de toekomst te kunnen blijven concurreren ondersteunt de provincie Noord-Brabant de doorontwikkeling van deze locaties de komende jaren met een impuls van €10 miljoen.

Brandpunt voor samen pielen en klooien

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (Economie, Kennis en Talentontwikkeling): ‘Brabant is dé innovatieve regio van Nederland, waar samen ‘pielen en klooien’ leidt tot nieuwe technologie, producten en oplossingen voor onze uitdagingen van vandaag en morgen. Onze campussen en innovatiedistricten zijn daar een brandpunt voor, ontmoetingsplaatsen waar ideeën een vlucht kunnen nemen. Met deze uitvoeringsagenda blijven we deze locaties doorontwikkelen met een blik op de toekomst. Die blik op de toekomst betekent ook dat we studenten – het talent van morgen – de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt moeten bieden. Op onze broedplaatsen vinden zij daarom stages en mogelijkheden om hun eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten of een bedrijfje te beginnen.’

Hybride leeromgevingen vanuit brede samenwerking

De provincie ontwikkelt 10 hybride leeromgevingen door heel Brabant. Hybride leeromgevingen zijn broedplaatsen waar opleidingen en bedrijvigheid samenkomen. Hier zitten studenten en bedrijven, is er ruimte voor stages en kan ruimte gedeeld worden door bedrijven, startups, makers en studenten. Daarnaast zijn dit belangrijke plekken voor om- en bijscholing. Deze broedplaatsen worden ontwikkeld in samenwerking met de Brabantse gemeenten, de arbeidsmarktregio’s, sociale partners, Kennispact Brabant (de Brabantse ROC’s), de hogescholen, universiteiten, triple helix organisaties en campusorganisaties.

Voortbouwen op bestaande campussen

De plannen van de provincie worden omschreven in de Uitvoeringsagenda ‘Versterking campussen, stedelijke innovatiedistricten, fieldlabs en hybride leeromgevingen 2021-2023’. De provincie begint niet uit het niets, maar bouwt voort op de sterke campussen die we al hebben. Omdat iedere campus en ieder innovatiedistrict eigen kenmerken en uitdagingen heeft, is maatwerk vereist.


Bron:

Brabant.nl

download ook de rapportage Uitvoeringsagenda: Versterking campussen, stedelijke innovatiedistricten, fieldlabs & hybride leeromgevingen 2021-2023

Lees ook over:

Een living lab is eigenlijk een soort plant’ via Scienceguide; Het Urban Living Lab in Breda probeert stedelijke problemen op te lossen door het gesprek aan te gaan met verschillende partijen. Dit netwerk is vanaf de grond opgebouwd en moet een voedingsbodem zijn voor onder andere onderwijsinnovatie.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Onderwijs Innovatie Festival Banner Homepage (5)

Onderwijs Innovatie Festival 2024

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen