De coronacrisis dwong veel onderwijsinstellingen tot lesgeven op afstand. Twee bekende platformen daarvoor zijn Google Classroom en Microsoft Teams. Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten?

Google Classroom

Google Classroom heeft de extra functie om een Gmail- of Google-account te koppelen, zodat leerlingen ook meldingen via hun Gmail-account kunnen krijgen. Microsoft teams biedt eenzelfde mogelijkheid, maar kent enkele tussenstappen om dit in te stellen. Google Classroom stroomlijnt vooral de uitwisseling van documenten tussen leerlingen en docenten, ook door verbinding te maken met andere Google-apps, zoals Google Documenten en Google Drive. Dit zorgt voor een korte overdracht van bestanden tussen deze apps. Bij Microsoft Teams is dit ook mogelijk, maar vergt het wederom een paar extra stappen. 

Microsoft Teams

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365. In vergelijking tot Google Classrooms heeft Teams een functie om gemakkelijk te schakelen tussen verschillende teams. Daarnaast heeft Teams een geïntegreerde chatfunctie, vergelijkbaar met Skype. Dit zorgt voor een eenvoudige communicatie tussen docenten en leerlingen. Het maakt de uitvoering van groepsprojecten op een eenvoudige en compacte wijze mogelijk. Ook videomeetings zijn makkelijk op te zetten. Verder heeft Teams de mogelijkheid om schema’s te maken voor events. Een team is vrij in het creëren van een schema. Alle teamleden worden vervolgens op de hoogte gehouden van eventuele updates in het schema. 

Conclusie

Je zou kunnen concluderen dat Google Classroom toegankelijker is. Microsoft Teams scoort misschien iets beter beter op het gebied van functionaliteit. Zowel Google Classroom als Microsoft Teams hebben hun voors en tegens. Hun pros en cons dus. Beiden zijn effectief voor gebruik in het onderwijs. Beiden maken afstandsonderwijs mogelijk.


Bron: eyrieonline & de Rolfgroep

 

Tags: , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Klasbezoek: in een flits geleerd

Met flitsbezoeken willen docenten Sofie Heemskerk en Jamie de Vré het gesprek over onderwijskwaliteit met collega’s op gang brengen. Docenten nemen vijf minuten bij elkaar een kijkje in de les…
Lees verder

De juiste zorgverzekering? Aon helpt u op weg

Aon is dé adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen. Collectieve zorgverzekeringen bieden vaak interessante voordelen en specifieke dekkingen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende regelingen voor leden van VOS/ABB…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Bouwen maar HJK banner Landelijk congres Jonge Kind-600x275a
landelijk congres bouwen maar banners-600x627a

Landelijk congres Jonge Kind 2024: Bouwen maar!

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen