Tags: , , ,

‘Growth Mindset’ concept een gimmick?

Een groot onderzoek naar het gebruik van ‘Growth Mindset’ op scholen in Engeland heeft uitgewezen dat het geen verschil maakte voor de Engelse of wiskundige resultaten van leerlingen.

‘Growth Mindset’ lessen hadden geen impact

Een studie onder meer dan 5.000 leerlingen van 6 jaar naar ‘Growth Mindset’ lessen, vond geen verschil in resultaten bij wiskunde of lezen.

Growth Mindset is een concept dat werd ontwikkeld door Stanford professor Carol Dweck. Het gaat over het idee dat iemands leren kan worden verbeterd wanneer diegene gelooft dat zijn of haar intelligentie kan groeien, door daar hard aan te werken.

De theorie is populair geworden op scholen in Engeland, maar is ook controversieel, geneticus Robert Plomin beweert dat het een “gimmick” is.

Een studie onder 5.018 10- en 11-jarige leerlingen – gefinancierd door de Education Endowment Foundation (EEF) – iet zien dat leerlingen die les kregen nadat hun leraren deel hadden genomen aan het project ‘Changing Mindsets’, door de Universiteit van Portsmouth, geen extra vooruitgang vertoonden  ten opzichte van die in een controlegroep.

De onafhankelijke beoordelaars ontdekten dat leerlingen die de interventie ontvingen niet meer vooruitgang boekten dan degenen die dat niet deden

aldus Sir Kevan Collins, CEO van het EEF.

‘Wat dit ons vertelt is dat scholen op hun hoede moeten zijn om het Growth Mindset’ concept te gebruiken als een op zichzelf staande manier om de prestaties te stimuleren.’


lees meer op Tes.com

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Nieuwe generatie vraagt om nieuw onderwijs

De studenten van tegenwoordig denken oplossingsgericht en verwerken informatie megasnel en hebben behoefte aan maatwerk. Door meer flexibele blended onderwijs leerprogramma’s aan te bieden, motiveer je studenten om hun skillspakket…
Lees verder

Hogerop

Ongelijkheid. In het onderwijs zien we het elke dag toenemen. Op alle vlakken. Er zijn kansen om dit recht te trekken, maar dan moet er wel wat veranderen. In ons…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Senior Beleidsadviseur Onderwijsontwikkeling en Kwaliteit | VO Haaglanden

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Avond van de Leraar door het Lerarencollectief
logo Het Lerarencollectief

Avond van de Leraar #4: Effectief Leesonderwijs

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen