Tags: AVG, digitaal toetsen, digitale leermiddelen, ict-voorwaarden, veiligheid

Tool ‘Inzicht in ict-voorwaarden’ helpt schoolbesturen

Het is belangrijk dat leerlingen, leerkrachten, schoolleiders en bestuurders kunnen leren en werken in een veilige omgeving. En dat vraagt ook om een ict-omgeving die veilig, betrouwbaar, toegankelijk en van hoge kwaliteit is.

Ict-voorwaarden voor verdere professionalisering

Breng de status, groeimogelijkheden en risico’s van uw ict-inzet in kaart. Bekijk met welke voorwaarden u een veilige, betrouwbare en toegankelijke ict-omgeving organiseert en krijg inzicht waar uw organisatie nog in kan groeien.

Een veilige omgeving voor leerlingen, leraren, schoolleiders en bestuurders is onmisbaar voor het onderwijs. Dat vraagt ook om een ICT-omgeving die veilig, betrouwbaar, toegankelijk en van hoge kwaliteit is. Schoolorganisaties hebben hierin een grote verantwoordelijkheid. Om voor zo’n professionele ict-omgeving te kunnen zorgen, zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Maar wat zijn die voorwaarden precies en hoe kunt u eraan voldoen? En welke (groei)mogelijkheden zijn er allemaal? Hiervoor hebben heeft Kennisnet de Kennisnetwijzertool Inzicht in ict-voorwaarden gemaakt in samenwerking met de PO en VO Raad en SIVON.

Voor wie?

De tool Inzicht in ict-voorwaarden is ontwikkeld voor het po en vo.

Wat biedt de tool Inzicht in ict-voorwaarden?

  • Inzicht in de voorwaarden waaraan de ict-omgeving moet voldoen en de bestuurlijke verantwoordelijkheden die hieraan verbonden zijn.
  • Een rapportage over de status van de ict-inzet in jouw organisatie, die weergeeft waar al aan wordt voldaan en waar groeimogelijkheden liggen.
  • Advies over risico’s en prioritering.
  • Handige links naar andere informatiebronnen en tips waar je mee aan de slag kunt.

“Eigenlijk is regie nemen op ICT gewoon goed besturen”

– Frits Hoekstra, bestuurder van SCOPE scholengroep en lid van de adviesgroep Regie op ICT.

Wat kan ik met deze tool?

Met Inzicht in ict-voorwaarden krijg je inzicht in en overzicht van wat er nodig is voor een professionele ict-inzet én hoe je dat zo goed mogelijk kunt organiseren. Zo kun je voldoen én blijven voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een professionele inzet van ict in het onderwijs en werken aan de groei van de ict-omgeving.

Inzicht in ict-voorwaarden is ingedeeld in drie thema’s:

  1. Informatiebeveiliging en privacy (IBP),
  2. Digitaal toetsen
  3. Toegang tot digitale leermiddelen.

Per thema kun je de stappen doorlopen om precies te bepalen waar jouw organisatie staat. Met die gegevens stelt de tool vervolgens een rapport voor je op. In de tool zijn de verantwoordelijkheden van de bestuurder uitgesplitst in de voorwaarden die daarvoor nodig zijn. Bij iedere voorwaarde kun je aangeven hoe je school er op dit moment voor staat. Dat is natuurlijk een momentopname. Om te blijven groeien, kun je de tool geregeld nogmaals doorlopen. Zo kun je je groei in kaart brengen en steeds opnieuw bepalen waar je organisatie de komende tijd aan wil werken.

Van wie is Inzicht in ict-voorwaarden?

De tool Inzicht in ict-voorwaarden is ontwikkeld door Kennisnet, PO-Raad, VO-raad en SIVON.

Tags: AVG, digitaal toetsen, digitale leermiddelen, ict-voorwaarden, veiligheid
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.