De 151 van de GKA: genoeg goede voorbeelden
151 Interventies uit de praktijk
De Gelijke Kansen Alliantie heeft een bundel van 151 gelijke kansen interventies gepubliceerd. Per interventie wordt aangegeven wie het heeft georganiseerd, wat het doel van de interventie is en met wie er contact kan worden gezocht voor kenniswisseling. Het digitale boekwerk is bedoeld ter inspiratie en herkenning voor iedereen die zich inzet voor gelijke kansen in zijn of haar eigen regio.
Niet ieder kind of iedere jongere vindt makkelijk zijn weg binnen het onderwijssysteem. Het verschil in toekomstperspectief tussen de groep die dat wel en die dat niet lukt, is groot. Goed onderwijs vormt de sleutel tot ontplooiing, duurzaam werk en sociaal welzijn. Hoe zorgen we er samen voor dat kinderen en jongeren succesvol zijn op school en in de samenleving?
De Gelijke Kansen Alliantie – initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap – wil talentverspilling bij kinderen én jongeren verminderen of beter nog voorkomen. De GKA doet dit door lokale partijen met elkaar te verbinden, hen te faciliteren, interventies te financieren, kennis te delen en door data en onderzoek beschikbaar te stellen. De echte verschilmakers zijn binnen de lokale netwerken te vinden. Hier werken betrokken professionals aan het verbeteren van de dagelijkse praktijk voor kinderen en jongeren. Want zij kennen de lokale dynamiek en context het beste.
Zoek naar herkenning en inspiratie voor uw werk in uw eigen regio. Vind elkaar en help elkaar verder.
Monaïm Benrida, programmaleider Gelijke Kansen Alliantie
Brede maatschappelijke opgave
Het bevorderen van de gelijke kansen voor kinderen en jongeren is een brede maatschappelijke opgave die we met elkaar moeten realiseren.
De 151 zijn geclusterd in 11 hoofdthema’s:
- Armoede en gezondheid
- Extra onderwijs
- Leermethodes
- Loopbaanleren
- Mentoring en coaching
- Non-cognitieve vaardigheden
- Ouderbetrokkenheid
- Professionalisering
- Soepele overgangen
- Sport en cultuur
- Taalbevordering
Oeps! We konden je formulier niet vinden.
Ook Interessante Documenten
Bekijk nog meer
Artikelen & Blogs
Vacatures
Kalender Items
Boeken
WORD LID
Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
PUBLICEER
Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.