151 Interventies uit de praktijk

De Gelijke Kansen Alliantie heeft een bundel van 151 gelijke kansen interventies gepubliceerd. Per interventie wordt aangegeven wie het heeft georganiseerd, wat het doel van de interventie is en met wie er contact kan worden gezocht voor kenniswisseling. Het digitale boekwerk is bedoeld ter inspiratie en herkenning voor iedereen die zich inzet voor gelijke kansen in zijn of haar eigen regio.

Niet ieder kind of iedere jongere vindt makkelijk zijn weg binnen het onderwijssysteem. Het verschil in toekomstperspectief tussen de groep die dat wel en die dat niet lukt, is groot. Goed onderwijs vormt de sleutel tot ontplooiing, duurzaam werk en sociaal welzijn. Hoe zorgen we er samen voor dat kinderen en jongeren succesvol zijn op school en in de samenleving?

De Gelijke Kansen Alliantie – initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap – wil talentverspilling bij kinderen én jongeren verminderen of beter nog voorkomen. De GKA doet dit door lokale partijen met elkaar te verbinden, hen te faciliteren, interventies te financieren, kennis te delen en door data en onderzoek beschikbaar te stellen. De echte verschilmakers zijn binnen de lokale netwerken te vinden. Hier werken betrokken professionals aan het verbeteren van de dagelijkse praktijk voor kinderen en jongeren. Want zij kennen de lokale dynamiek en context het beste.

Zoek naar herkenning en inspiratie voor uw werk in uw eigen regio. Vind elkaar en help elkaar verder.

Monaïm Benrida, programmaleider Gelijke Kansen Alliantie

Brede maatschappelijke opgave

Het bevorderen van de gelijke kansen voor kinderen en jongeren is een brede maatschappelijke opgave die we met elkaar moeten realiseren.

De 151 zijn geclusterd in 11 hoofdthema’s:

 1. Armoede en gezondheid
 2. Extra onderwijs
 3.  Leermethodes
 4. Loopbaanleren
 5. Mentoring en coaching
 6. Non-cognitieve vaardigheden
 7. Ouderbetrokkenheid
 8. Professionalisering
 9. Soepele overgangen
 10. Sport en cultuur
 11. Taalbevordering

De GKA 151 is een bundel van 151 gelijke kansen interventies. Het digitale boekwerk is bedoeld ter inspiratie en herkenning voor iedereen die zich inzet voor gelijke kansen in zijn of haar eigen regio.

Download

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Tags: , , ,

Ook Interessante Documenten

Onderwijsraad: ‘Later selecteren, beter differentiëren’

Gerelateerd:Brede brugklas advies van Onderwijsraad verdient dialoog Flexibel onderwijs op maat, dat recht doet aan verschillen tussen leerlingen & latere selectie om gelijke kansen te bevorderen en…Onderwijsraad: private bijles vergroot…
Alleen later selecteren is niet voldoende stelt de raad. Zij adviseert ook om, veel meer dan nu, in het basis- en voortgezet onderwijs flexibel onderwijs op maat te geven, dat recht doet aan verschillen tussen leerlingen. Download het rapport.
Lees verder

Hoofdpagina – Documenten

Filter Kalender ItemsItemsResetPaper24Rapport22Thema'sResetAlleArbeidsmarkt 6Didactiek 11Gelijke Kansen 9HR 7Leeromgeving 14Leiderschap en Management 4Leren 2Maatschappij 14Onderwijsontwikkeling 11Organiseren 18Professionalisering 10Technologie 8ToepassenFilter Kalender Items Gerelateerd:Compensatie voor transitievergoedingen met terugwerkende… Heeft jouw organisatie sinds 1…
Lees verder

!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Nog geen lid? Registreer geheel vrijblijvend.

Al een account? Log hier in.

Onderwijs Innovatie Festival 2023

Onderwijs Innovatie Festival 2023

Extra bevoegdheid behalen?

Bevoegdheid onderwijscommunity

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Laterna Magica gebouw
Laterna-Magica-logo

Leraar basisonderwijs | IKC Laterna Magica Amsterdam

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Onderwijs Innovatie Festival
EDEX

EDEX 2023

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen