Tags: , ,

‘Aan de slag met energiebesparing’ webinar Schooldakrevolutie

‘Aan de slag met energiebesparing’ webinar Schooldakrevolutie

‘Aan de slag met energiebesparing’

In deze webinar wordt besproken welke concrete stappen je als school kunt ondernemen om je energieverbruik omlaag te brengen.

Jeroen Paas (Kennismanager & Energiebespaarder van Kenniscentrum Ruimte-OK) benadrukt in zijn verhaal dat het niet alleen belangrijk is om te weten waar je naartoe wil met energiebesparing. Voordat je deze vraag kunt beantwoorden is het namelijk cruciaal om te weten waar je eigenlijk staat. Wanneer je dit weet kun je er makkelijker achter komen waar je naar toe moet en welke concrete doelen je kunt stellen zodat er een plan van aanpak gemaakt kan worden.

Karen Friele (Consultant Energietransitie Royal Haskoning) toont in haar verhaal dat energiebesparende maatregelen niet altijd in de aanschaf van led-verlichting of HR++ glas zitten. Veel scholen kunnen nog een hoop energie besparen door de huidige verwarming of boiler anders in te stellen. En wat dacht u van de laptopkast? Met een tijdschakelaar zorg je er namelijk eenvoudig voor dat die niet onnodig 24/7 aan staat.

Stichting Schooldakrevolutie is aanjager van de revolutie en heeft geen uitvoerende rol. Wij zetten de juiste partijen met elkaar aan tafel en helpen soms met een aanmoedigend duwtje. Schooldakrevolutie is de onafhankelijke schakel tussen overheden, schoolbesturen, uitvoerende partijen en de maatschappij.

Digitale Goodiebag

Onze digitale goodiebag zit boordevol extra informatie. Zo vindt u hier meer over de verschillende programma’s van Kenniscentrum Ruimte-OK en de dienstverlening van Energie Expertisecentrum Flevoland. Ga ook eens aan de slag met de Beslisboom Verduurzaming Scholen. Via deze handige tool kunt u inzichtelijk maken met welke duurzame stappen u het best kunt starten. Daarnaast vindt u de opnames van de verschillende webinars ook terug in deze goodiebag.

aan de slag met energiebesparing, stichting schooldakrevolutie, webinar

Tags: , ,

Ook Interessante Activiteiten

KindVak 2024

KindVak komt terug in 2024, in een vernieuwd jasje. Ditmaal op 19, 20 en 21 september 2024 in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. 
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Avond van de Leraar door het Lerarencollectief
logo Het Lerarencollectief

Avond van de Leraar #4: Effectief Leesonderwijs

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen