Tags: bewegend leren, educatieve spellen, gamification, spel

Koppel je lesstof met Picoo, de spelcomputer voor buiten

Picoo, de interactieve spelcomputer voor buiten, is de ideale toevoeging voor het basisonderwijs. Met Picoo kun je namelijk interactief bewegend leren. Zonder scherm! Met coole lichten, geluid en zelfs trillen wordt samen spelen én leren nog leuker voor de kinderen. En Picoo heeft leuk nieuws: binnenkort wordt het mogelijk om je eigen lesstof te koppelen met Picoo! 

Picoo in het onderwijs

(betaalde inhoud)

Twee elementen zijn bewezen effectief gebleken voor het leerproces: gamification stimuleert de motivatie en beweging stimuleert de zuurstofinname en helpt het brein het geleerde te verwerken. De innovatieve spelcomputer van Picoo combineert beide elementen en is dan ook een ideale toevoeging op het (basis)onderwijs. De Picoo console laat zich op verschillende manier in zetten in het onderwijs:

  • Tijdens de pauzes
  • In de gymles
  • Als energizer tussen de lessen
  • Voor bewegend leren

De reguliere Picoo spellen, zoals Zombierun en Bliksemsnel, zijn ideaal om in te zetten tijdens de pauzes of in de gymles. Omdat alle spellen maar een paar minuten duren, zijn ze ook perfect als energizer tussen de lessen te gebruiken. Naast reguliere spellen heeft Picoo ook verschillende educatieve spellen. Oefen bijvoorbeeld met Tafelspeurtocht de tafels 1 t/m 10 terwijl je in beweging bent of test de kennis van verschillende onderwerpen op een actieve manier in Quizstafette.

Quizstafette

Quizstafette bevat verschillende quizzen met multiple- choice vragen. Scan de vraag in de app met de Picoo controller en scan vervolgens het kaartje in het veld met de kleur die overeenkomt met het antwoord. Heb je het goed? Picoo wordt groen! Wordt Picoo rood? Probeer het dan opnieuw.

Er zijn quizzen in verschillende onderwerpen, zoals sport, Engelse woordjes met het thema boerderijdieren, mediawijsheid of muziek. Er zijn quizzen voor verschillende leeftijden beschikbaar. Op dit moment zijn er alleen nog standaard quizzen beschikbaar. De komende tijd volgen extra quizzen met met verschillende onderwerpen. Daarnaast werkt Picoo aan een variant waarbij de leerkracht zelf een quiz kan toevoegen. Die versie staat voor volgend jaar in de planning.

Nieuw: koppel je eigen lesstof met Picoo

Binnenkort komt Picoo met iets nieuws: spellen waarbij je je eigen lesstof kunt toevoegen! In het spel, Dubbelop, gaan leerlingen op zoek naar de juiste paren die verspreid over het speelveld liggen. Kies uit een van de bestaande Picoo quizzen, bijvoorbeeld de provincies van Nederland met de hoofdsteden, of creëer je eigen quiz met combinaties.

De komende tijd worden er nog meer spellen ontwikkeld, die met de eigen lesstof geïntegreerd kunnen worden. Zo worden de mogelijkheden voor bewegend leren met Picoo eindeloos!

Lesmateriaal uitwisselen

Picoo stimuleert bovendien de uitwisseling van lesmateriaal onder leerkrachten. Via een aparte community-pagina wordt het mogelijk om de eigen gemaakte quizzen te delen en quizzen van anderen te downloaden. Zo blijft iedereen van elkaar leren!

Voordelen van leren en bewegen met Picoo

  • Kinderen krijgen meer beweging en worden fysiek sterker; ze verbeteren hun conditie en motoriek. Bovendien zorgt beweging voor of tijdens de les voor meer concentratie, betere verwerking van het geleerde en neemt de taakgerichtheid toe.
  • Picoo kan zowel in de pauze gebruikt worden met spellen als Bliksemsnel en Zombierun, maar dankzij de verschillende educatieve spellen kan het ook als vorm van bewegend leren ingezet worden.
  • Picoo sluit aan op onderwijs in kleinere groepen. Doordat de Picoo automatisch teams vormt en het spel verder leidt is er weinig begeleiding nodig. Kinderen begrijpen snel hoe het werkt.Van kleuterleeftijd tot in de bovenbouw inzetbaar.
  • Picoo is zo gemaakt dat het tegen een stootje en een spat water kan. Daarnaast zorgt een polsbandje ervoor dat de Picoo niet direct valt of tegen iemand aan komt als hij losgelaten wordt. Er gaan twaalf consoles in een set.

Onderwijs Innovatie Festival

Wil je Picoo zelf een keer ervaren? Kom dan op 24 mei naar het Onderwijs Innovatie Festival. Dan kun je gelijk het nieuwste spel Dubbelop proberen! Je vindt Picoo op het beweegplein.

Tags: bewegend leren, educatieve spellen, gamification, spel
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.