Tags: , , , ,

Week van Respect start met Respect TV

De jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne ‘De Week van Respect’ van 8 -14 November. Iedere dag zetten docenten en leerkrachten zich in om leerlingen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. De Respect Foundation maakt zich hard om hen hierin te ondersteunen met expertise en enthousiasme.

Aan de slag met het lesmateriaal in de Week van Respect

8 – 14 November 2021 

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne de ‘Week van Respect’. Zo bereikten zij al 1.7 miljoen jongeren.

In de Week van Respect richt de Respect Foundation zich op jongeren; de generatie van de toekomst. Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee. Respectvol samenleven begint daarom op school. Iedere dag zetten docenten en leerkrachten zich in om leerlingen respect voor zichzelf, elkaar en hun omgeving mee te geven. De Respect Foundation maakt zich hard om hen hierin te ondersteunen met expertise en enthousiasme.

Een belangrijke week waar niet genoeg aandacht voor kan zijn, elke ontmoeting is een kans.
– Rabbijn Awraham Soetendorp

Kijk mee: Respect TV!

Voor alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8 start de Week van Respect met de allereerste uitzending van Respect TV. Een kort programma (10-15 minuten) waarin professor Wies op zoek gaat naar de betekenis en het belang van Respect. Een goede een start voor alle lessen en activiteiten uit de Respect Box. (de materialen zijn ook online op te halen)

Kijk je mee op maandag 8 november om 10 uur?

Respect Educatie, doe de Themales: Wat is echt?!

Ook als jouw school nog niet heeft aangehaakt bij het Week van Respect programma, kun je evengoed direct aan de slag met de praktische, geheel verzorgde lesmaterialen.

In dit Lesson Up kanaal vind je kosteloos lesmateriaal om actief aan (wereld)burgerschap en sociale veiligheid te werken. Het lesmateriaal biedt concrete tools om in de klas met thema’s als pesten, identiteit, tolerantie en diversiteit aan de slag te gaan. De materialen zijn per onderwijsniveau gerangschikt, van PO en SO tot VO en MBO. Speciaal voor de Week van Respect ontwikkelt de Respect Foundation jaarlijks een nieuwe themales toegespitst op de actualiteit van het betreffende jaar.

De Respect Foundation is gespecialiseerd in het ontwikkelen van lesmaterialen die invulling geven aan sociale veiligheid en burgerschap (Respect Educatie). Al hun lessen zijn ontworpen om ‘moeilijke’ thema’s bespreekbaar te maken en/of basisvaardigheden te leren. Zo bieden zij leerkrachten en docenten praktische en ‘ontzorgende’ ondersteuning op: het bespreken van actuele maatschappelijke issues, kritisch denken, diversiteit, identiteit, seksuele weerbaarheid, (cyber)pesten en communicatieve vaardigheden.

Week van Respect ook op de sportclub

De leefwereld van jongeren speelt zich niet alleen af op school. Ook hun sportclub vormt een belangrijk onderdeel. Respectvol samenleven begint daarom (ook) op de sportclub. Bijna iedere dag zetten coaches en trainers zich in om hun jonge sporters te trainen en te stimuleren. Met hierbij de belangrijke pijlers: respect voor jezelf, elkaar en je omgeving.

Doe mee aan de Week van Respect en zet het thema volop in de aandacht op de sportclub! Ter invulling van een veilig en respectvol sportklimaat bieden wij alle deelnemende sportclubs inspirerende Respect activiteiten. Vind deze in het draaiboek “Organiseer de Week van Respect, sporteditie!” Geheel met stappenplan en bijbehorende materialen.


 

De Respect Foundation  ontwikkelt en bekrachtigt initiatieven waarmee professionele opvoeders jongeren activeren om bij te dragen aan een respectvolle samenleving. Hiertoe werkt ze werkt samen met gemeenten, (partner) organisaties, duizenden gastsprekers, nationale sportbonden en duizenden scholen/klassen (po, so, vo, mbo) in heel Nederland. 

Samen zetten zij zich door middel van gastlessen, activiteiten, clinics en online campagne in voor een respectvolle samenleving op basis van respect, inclusie en verbinding. In al deze activiteiten staat eenieders persoonlijke verhaal en je openstellen voor de ander centraal.

Tags: , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Nieuws

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Bouwen maar HJK banner Landelijk congres Jonge Kind-600x275a
landelijk congres bouwen maar banners-600x627a

Landelijk congres Jonge Kind 2024: Bouwen maar!

App

gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen