Tags: , ,

Opstarten MET… Floor & Ellen

Waarom verlaat één derde van de beginnende docenten binnen vijf jaar het onderwijs? Nina werkt als diëtiste in haar eigen praktijk en is daarnaast een startende docent. Benieuwd naar de uitdagingen van een ervaren beroepsprofessional in het onderwijs? Waar loopt zij tegenaan? Beluister deze Metis podcast.

De eerste ervaringen van de beroepsprofessional als docent in het onderwijs

Na jaren in de schoolbanken sta je nu eindelijk zelf voor de klas. Ga er maar aan staan: ineens draag je een grote verantwoordelijkheid. Floor en Ellen hebben dit zelf ook ervaren. In hun podcast-serie ‘Opstarten met Floor en Ellen’ gaan ze op onderzoek naar wat het onderwijs aan het begin van een loopbaan nou zo ingewikkeld maakt.

Startende professionals komen bevlogen en vol energie de onderwijswereld binnen. Met hun onderzoekende, creatieve geest zien ze oplossingen voor onderwijsvraagstukken, die van belang zijn om te delen. Door samen delen wordt kennis van iedereen en kan innovatie in onderwijs op een stevige basis floreren.

Beluister de Podcast van: Ellen van Vugt | Floor van Venrooij | Nina Kaso-Kladakis

Ben je als een ervaren beroepsprofessional ook automatisch een goede vakdocent?

Deze vraag staat centraal in onze podcast en beantwoorden we samen met Nina Kaso-Kladakis.
Nina werkt als diëtiste in haar eigen praktijk en is daarnaast ook een startende docent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Ben jij benieuwd naar de uitdagingen van een ervaren beroepsprofessional in het onderwijs? Luister dan naar deze podcast.

Nina geeft jou een uitdaging:

Voor Nina was het werken in het onderwijs een ‘sprong in het diepe’. Nina geeft aan dat je soms gewoon iets nieuws moet proberen, zodat je kunt ontdekken wat je leuk vindt.
De uitdaging die ze de luisteraar daarom wil meegeven is: ‘Sta open voor nieuwe dingen en doe het gewoon!’

Tip van Floor en Ellen:

In de podcast bespreken we met Nina de eerste ervaringen die zij had als docent en dat die momenten je altijd bij blijven. Nina is zeker niet de enige die zich haar eerste les nog voor de geest kan halen. Ben jij benieuwd naar meer ervaringen van inmiddels ervaren docenten? Kijk dan het korte filmfragment door te klikken op de volgende link.

Ben jij de nieuwe gast van Floor en Ellen?

Floor en Ellen zijn altijd opzoek naar nieuwe gasten die hun eerste stappen als docent in het onderwijs zetten of hebben gezet. Ben jij of ken jij iemand die het leuk lijkt om deze ervaringen te delen in de podcast? Stuur dan een e-mail naar [email protected]


Kijk op de website van Metis Onderwijsadvies: Opstarten MET… Floor & Ellen

Je vindt hier het hele archief aan diepte gesprekken. In hun speciale podcast ‘Opstarten MET… Floor & Ellen’ behandelen zij dé dilemma’s van startende docenten! Veel luisterplezier!

Metis Onderwijsadvies verbetert samen met hun opdrachtgevers het onderwijs. Excellent beroepsonderwijs voor iedereen door onderwijs uitvoering, -ontwikkeling, -innovatie, -kwaliteit en -management.

Tags: , ,

Ook Interessante Podcasts

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Onderwijs Innovatie Festival Banner Homepage (5)

Onderwijs Innovatie Festival 2024

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen