Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Picoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus!
Bewegend leren met de educatieve spellen van Picoo
Interactief buiten spelen
De innovatieve spelcomputer is een ideale toevoeging op het (basis)onderwijs. Gebruik Picoo bijvoorbeeld tijdens de pauzes op het schoolplein of in de gymles. Dankzij de educatieve spellen kan Picoo ook tijdens de lessen ingezet worden voor bewegend leren. Het is wetenschappelijk bewezen dat cognitieve prestaties van kinderen vooruit gaan door buitenspelen. De motorisch geactiveerde hersenen verwerken de leerstof beter, ook dankzij de betere zuurstofopname. Bewegend leren wordt dan ook steeds belangrijker op basisscholen. De educatieve spelletjes van Picoo maken bewegend leren extra leuk én gemakkelijk voor kinderen om zelf mee aan de slag te gaan.
Picoo is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe spellen. Onlangs werden de educatieve spellen Tafelspeurtocht en Quizstafette gelanceerd, die beiden meegeleverd worden bij een Picoo Educatie Pakket. Andere educatieve spellen die momenteel bij het pakket zitten zijn Getallenrij en Kaleidoscoop. De komende maanden komen er nog verschillende spellen bij, die op dit moment in ontwikkeling zijn.
Tafelspeurtocht
In Tafelspeurtocht oefenen de kinderen de tafels spelenderwijs terwijl ze in beweging zijn! Zoek de juiste uitkomst van een tafel door het antwoordkaartje in het speelveld, doorgaans het schoolplein, te scannen. Wordt de Picoo groen? Het antwoord is goed! Is de Picoo rood? Nog even verder zoeken.
Tafelspeurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het leukste is om de antwoordkaartjes te verspreiden over het schoolplein, zodat de kinderen lekker veel bewegen. Is er een park of speelweide in de buurt, dan is dit natuurlijk helemaal van toegevoegde waarde. De hersenen worden in organische, niet bebouwde omgeving nog beter gestimuleerd.
Quizstafette
Quizstafette bevat verschillende quizzen met multiple- choice vragen. Scan de vraag in de app met de Picoo controller en scan vervolgens het kaartje in het veld met de kleur die overeenkomt met het antwoord. Heb je het goed? Picoo wordt groen! Wordt Picoo rood? Probeer het dan opnieuw.
Er zijn quizzen in verschillende onderwerpen, zoals sport, Engelse woordjes met het thema boerderijdieren, mediawijsheid of muziek. Er zijn quizzen voor verschillende leeftijden beschikbaar. Op dit moment zijn er alleen nog standaard quizzen beschikbaar. De komende tijd volgen extra quizzen met met verschillende onderwerpen. Daarnaast werkt Picoo aan een variant waarbij de leerkracht zelf een quiz kan toevoegen. Die versie staat voor volgend jaar in de planning.
Eindejaarsbudget
We zien vaak dat organisaties aan het einde van het jaar nog budget beschikbaar hebben. Is dat bij jouw organisatie ook het geval? Dan is Picoo een mooie innovatieve investering.
De voordelen van Picoo op een rijtje
- Kinderen krijgen meer beweging en worden fysiek sterker; ze verbeteren hun conditie en motoriek. Bovendien zorgt beweging voor of tijdens de les voor meer concentratie, betere verwerking van het geleerde en neemt de taakgerichtheid toe.
- Picoo kan zowel in de pauze gebruikt worden met spellen als Bliksemsnel en Zombierun, maar dankzij de verschillende educatieve spellen kan het ook als vorm van bewegend leren ingezet worden.
- Picoo sluit aan op onderwijs in kleinere groepen. Doordat de Picoo automatisch teams vormt en het spel verder leidt is er weinig begeleiding nodig. Kinderen begrijpen snel hoe het werkt.Van kleuterleeftijd tot in de bovenbouw inzetbaar.
- Picoo is zo gemaakt dat het tegen een stootje en een spat water kan. Daarnaast zorgt een polsbandje ervoor dat de Picoo niet direct valt of tegen iemand aan komt als hij losgelaten wordt. Er gaan twaalf consoles in een set.
Meer weten?
In onderstaande video vertellen verschillende leerkrachten over hun ervaring met Picoo. Alles over Picoo in het onderwijs vind je op de website van Picoo.
Ook Interessante Artikelen
Tweetaligheid in het onderwijs kan beter
Over de waarde van waarden in het onderwijs
Bekijk nog meer
Artikelen & Blogs
Vacatures
Kalender Items
Boeken
WORD LID
Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
PUBLICEER
Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.