Tags: , , ,

LessonUp haalt € 350.000 op bij Nederlandse venture capitalist

De Nederlandse venture capitalist Peak Capital heeft onlangs € 350.000 geïnvesteerd in het Haagse technologiebedrijf achter onderwijsplatform LessonUp.

» Nieuws, Persberichten
» Leeromgeving, Technologie

»

LessonUp haalt € 350.000 op bij Nederlandse venture capitalist

De Nederlandse venture capitalist Peak Capital  heeft onlangs € 350.000 geïnvesteerd in het Haagse technologiebedrijf LessonUp. Dit bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste onderwijsplatform van Nederland, dat door duizenden leraren in het basis- en voortgezet onderwijs wordt gebruikt voor digitaal onderwijs en leren.

In de loop van 2 jaar heeft het platform een verzameling van meer dan 250.000 gratis lessen samengesteld die rechtstreeks in de klas kunnen worden gebruikt, gemaakt door de docenten en door uitgevers, musea en non-profitorganisaties. Met de nieuwe fondsen wil LessonUp zijn team verder laten groeien en uitbreiden naar het buitenland.

 

Het is de missie van LessonUp om alle uitstekende educatieve inhoud die overal ter wereld is ontwikkeld te verzamelen en voor iedereen op grote schaal beschikbaar te maken. / Kars Veling, CTO en een van de oprichters van LessonUp

 

Veling benadrukt dat LessonUp ook een praktische oplossing biedt:

Toen we met LessonUp begonnen, probeerden we vooral het probleem op te lossen dat het erg veel tijd kost om een leuke en interactieve les te ontwikkelen. Onze oplossing was eenvoudig: we creëerden een plek waar leraren inspiratie en middelen van collega’s overal konden vinden, in plaats van het wiel steeds opnieuw opnieuw uit te vinden. ”En het loont: een groeiende lerarengemeenschap heeft het platform omarmd en geïntegreerd in haar dagelijkse routine om efficiënter te werken.

Niet alleen leerkrachten sluiten zich aan bij LessonUp, instellingen profiteren ook van het platform. Het Van Gogh Museum gebruikt bijvoorbeeld LessonUp om zijn digitale leermiddelen direct in de klas te krijgen. Het platform biedt een publiek van docenten en studenten die ze waarschijnlijk niet via hun eigen website zullen bereiken. Dat bereik, samen met de interactieve technologie achter het platform, is de belangrijkste reden voor bedrijven om hun digitale materialen via LessonUp te verspreiden. Ook partijen zoals FutureNL en Uitgeverij Young and Connected maken gebruik van LessonUp om hun materialen  uit te leveren.

De startup werkt hard aan het uitbreiden van hun verzameling leermiddelen die leraren helpen goed uitgerust te zijn om de volgende generatie leerlingen les te geven.

‘Dit is slechts het begin. We verwachten een serieuze versnelling en met de expertise en ervaring van Peak Capital aan boord zal dit zeker een succes worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat 200.000 studenten van over de hele wereld tegelijkertijd deelnemen aan interactieve lessen die door een enkele leraar worden gegeven’; aldus Veling

LessonUp is opgericht door Kars Veling, Janneke Plaisier en Martin Kool, met een ambitie om leerkrachten en scholen te helpen in hun overgang naar digitaal onderwijs. Sinds het begin gebruiken ongeveer 65.000 leraren het platform om digitaal leren in hun routine te integreren.

– Persbericht

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook interessant

Community leden

Leden onderwijscommunity

Onze social kanalen

LinkedIn

Word lid

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

In de spotlight

Vacature

Boek

Opleiding

App

Menu