Tags: , ,

LessonUp haalt € 350.000 op bij Nederlandse venture capitalist

Peak Capital heeft onlangs € 350.000 geïnvesteerd in onderwijsplatform LessonUp. In de loop van 2 jaar heeft het digitale platform een verzameling van meer dan 250.000 gratis lessen samengesteld die rechtstreeks in de klas kunnen worden gebruikt.

Onderwijsplatform wijd verspreid

De Nederlandse venture capitalist Peak Capital  heeft onlangs € 350.000 geïnvesteerd in het Haagse technologiebedrijf LessonUp. Dit bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste onderwijsplatform van Nederland, dat door duizenden leraren in het basis- en voortgezet onderwijs wordt gebruikt voor digitaal onderwijs en leren.

In de loop van 2 jaar heeft het platform een verzameling van meer dan 250.000 gratis lessen samengesteld die rechtstreeks in de klas kunnen worden gebruikt, gemaakt door de docenten en door uitgevers, musea en non-profitorganisaties. Met de nieuwe fondsen wil LessonUp zijn team verder laten groeien en uitbreiden naar het buitenland.

Het is de missie van LessonUp om alle uitstekende educatieve inhoud die overal ter wereld is ontwikkeld te verzamelen en op grote schaal beschikbaar te maken.

Kars Veling, CTO en een van de oprichters van LessonUp

Praktische oplossing

Veling benadrukt dat LessonUp ook een praktische oplossing biedt. Toen we met LessonUp begonnen, probeerden we vooral het probleem op te lossen dat het erg veel tijd kost om een leuke en interactieve les te ontwikkelen. Onze oplossing was eenvoudig: we creëerden een plek waar leraren inspiratie en middelen van collega’s overal konden vinden, in plaats van het wiel steeds opnieuw opnieuw uit te vinden. ”En het loont: een groeiende lerarengemeenschap heeft het platform omarmd en geïntegreerd in haar dagelijkse routine om efficiënter te werken.

Wereldwijde digitheek

Niet alleen leerkrachten sluiten zich aan bij LessonUp, instellingen profiteren ook van het platform. Het Van Gogh Museum gebruikt bijvoorbeeld LessonUp om zijn digitale leermiddelen direct in de klas te krijgen. Het platform biedt een publiek van docenten en studenten die ze waarschijnlijk niet via hun eigen website zullen bereiken. Dat bereik, samen met de interactieve technologie achter het platform, is de belangrijkste reden voor bedrijven om hun digitale materialen via LessonUp te verspreiden. Ook partijen zoals FutureNL en Uitgeverij Young and Connected maken gebruik van LessonUp om hun materialen  uit te leveren.

De startup werkt hard aan het uitbreiden van hun verzameling leermiddelen die leraren helpen goed uitgerust te zijn om de volgende generatie leerlingen les te geven.

‘Dit is slechts het begin. We verwachten een serieuze versnelling en met de expertise en ervaring van Peak Capital aan boord zal dit zeker een succes worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat 200.000 studenten van over de hele wereld tegelijkertijd deelnemen aan interactieve lessen die door een enkele leraar worden gegeven,’ aldus Veling.

LessonUp is opgericht door Kars Veling, Janneke Plaisier en Martin Kool, met een ambitie om leerkrachten en scholen te helpen in hun overgang naar digitaal onderwijs. Sinds het begin gebruiken ongeveer 65.000 leraren het platform om digitaal leren in hun routine te integreren.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Nieuws

Mediawijs op het mbo

‘Een valkuil is denken dat studenten alles van ict snappen, omdat ze ermee zijn opgegroeid’, zegt Ingeborg Kertész, docent van het Mediacollege Amsterdam en aangesloten bij het Practoraat Mediawijsheid in…
Lees verder

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Bouwen maar HJK banner Landelijk congres Jonge Kind-600x275a
landelijk congres bouwen maar banners-600x627a

Landelijk congres Jonge Kind 2024: Bouwen maar!

App

gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen