Petra Mestrom’s Greenscreenbox® is een revolutionaire tool die greenscreen-technologie toegankelijk maakt voor het onderwijs. Hiermee stimuleert zij creativiteit en helpt leerlingen vaardigheden beter te ontwikkelen en toe te passen in de praktijk.
Greenscreenbox®: een innovatieve sprong in het onderwijs
In de aanloop naar het Onderwijs Innovatie Festival, een evenement dat bol staat van creativiteit en vernieuwing, hebben we de kans om in gesprek te gaan met enkele van de meest inspirerende en vernieuwende denkers in het onderwijsveld. Deze serie interviews richt zich op individuen en organisaties die met hun unieke ideeën en projecten een significante bijdrage leveren aan de evolutie van het onderwijs. Vandaag spreken we met Petra Mestrom van Greenscreenbox®, een pionier die het landschap van het onderwijs aan het hervormen is met haar innovatieve technologische tool.
Een vernieuwend onderwijsinstrument
Greenscreenbox® is een tool die greenscreen-technologie toegankelijk maakt voor het onderwijs. Petra Mestrom omschrijft Greenscreenbox® als een eenvoudige, doch effectieve manier om deze techniek in de klas te implementeren: ‘Het is een tafelmodel filmstudio, gemaakt van hout, met een accessoireset en onze eigen greenscreen-software waarmee je foto’s, stopmotions en video’s kunt opnemen.’ De greenscreen-technologie, oorspronkelijk gebruikt in de filmindustrie, wordt nu ingezet om leerprocessen te verrijken. De greenscreeen-technologie zorgt dat alles wat groen is, verdwijnt. In de plaats van het groen, wordt een andere afbeelding zichtbaar. Op deze manier kun je elke denkbare achtergrondafbeelding als decor gebruiken voor je opnames.
De gebruiksvriendelijkheid van Greenscreenbox® wordt versterkt door zijn compatibiliteit met verschillende apparaten. ‘De software is web-based, wat betekent dat je met een breed scala aan apparaten zoals Chromebooks, laptops, Android tablets en iPads de Greenscreenbox® app kunt gebruiken,’ legt Mestrom uit.
Deze flexibiliteit in gebruik onderstreept het unieke karakter van Greenscreenbox®. Het stelt leerkrachten in staat om technologie op een toegankelijke manier in hun lessen te integreren, ongeacht hun ervaring of de beschikbare middelen. Greenscreenbox® is niet alleen een tool voor technologische innovatie, maar ook een middel voor pedagogische vernieuwing.
Toepassingen van de Greenscreenbox® in de klas
Ze vertelt hoe deze tool kan worden ingezet voor taalontwikkeling, waarbij leerlingen actief nieuwe woorden gebruiken in verhalen. Daarnaast wordt Greenscreenbox® gebruikt in geschiedenislessen om historische figuren tot leven te wekken. ‘Je kunt bijvoorbeeld Napoleon weer ten tonele laten verschijnen of bij aardrijkskunde een reis om de wereld maken,’ zegt Mestrom en onderstreept daarmee de veelzijdigheid van de tool??.
Petra gaat verder met het verklaren van de veelzijdigheid van de Greenscreenbox®: ‘Je kunt het ook inzetten bij sociale vorming, zoals het bespreken van gedrag in de klas of het oplossen van conflicten op het speelplein’??. Dit toont aan hoe de tool niet alleen leerlingen, maar ook leraren inspireert en motiveert. Bovendien wijst Mestrom op de brede inzetbaarheid van de Greenscreenbox® over verschillende onderwijsniveaus heen: ‘Het is zo veelzijdig dat het ingezet wordt vanaf vier, vijf jaar oud tot aan het middelbaar en zelfs beroepsonderwijs.”?.
Bijdrage aan het Onderwijs Innovatie Festival
De deelname van Greenscreenbox® aan het Onderwijs Innovatie Festival toont de toewijding van Petra Mestrom en haar team aan onderwijsverbetering en innovatie. Mestrom licht toe: ‘Ik denk dat het Onderwijs Innovatie Festival mensen bij elkaar brengt die echt willen werken aan die onderwijsinnovatie.’
‘Op het festival zullen we niet alleen de technische mogelijkheden van de tool demonstreren, maar ook de didactische waarde ervan in de praktijk brengen. Zo laten we zien hoe de Greenscreenbox® het onderwijs kan verrijken door de integratie van creativiteit en technologie: er ontstaat een inspirerende leeromgeving waarin zowel leerlingen als leraren zich kunnen ontwikkelen.’
Workshop: theorie, maar vooral praktijk
De interactieve workshop van Greenscreenbox® op het Onderwijs Innovatie Festival is ontworpen om de deelnemers actief te betrekken bij het leerproces. Petra Mestrom legt de nadruk op praktische ervaring: Na een theoretische introductie, gaan de deelnemers zelf aan de slag met de materialen en maken ze de koppeling naar hun eigen onderwijspraktijk. Er is veel interactie tussen de deelnemers in de workshop. Van en met elkaar leren dus en werken aan je eigen vaardigheden.
De workshop heeft als doel niet alleen om de techniek te demonstreren, maar ook om de deelnemers te voorzien van de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om deze technologie in hun eigen klaslokalen te integreren. Mestrom verduidelijkt: ‘Dat je gewoon weet hoe je daar didactisch je voordeel mee kan doen. Ik denk dat dát meer het eindproduct is van de workshop dan het filmpje wat je tijdens de workshop hebt gemaakt.’
Innoveer met Greenscreenbox®
Greenscreenbox® vertegenwoordigt een significante vooruitgang in het onderwijs. Door de combinatie van technologie en creativiteit biedt het nieuwe mogelijkheden voor zowel leerlingen als leraren. Petra Mestrom’s passie en expertise onderstrepen de waarde van deze tool als een verrijking voor het hedendaagse onderwijs. Ze nodigt onderwijsprofessionals uit om de mogelijkheden van Greenscreenbox® zelf te ontdekken: ‘Schrijf je in voor het Onderwijs Innovatie Festival via deze link en ervaar de grenzeloze mogelijkheden van Greenscreenbox in het onderwijs zélf.’
Ook Interessante Artikelen
Samenwerken in onderwijs; conditie #5 Betekenisvol proces
Digitale geletterdheid versneld invoeren, stelt ECP
Bekijk nog meer
Artikelen & Blogs
Vacatures
Kalender Items
Boeken
WORD LID
Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.
PUBLICEER
Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.